Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η -μέσω διαδικτύου- παράσταση «Όσο δεν είσαι ασφαλής» στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου

Κοινοποίηση

Την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Ιουνίου

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου παρουσιάζει, για πρώτη φορά, μία παράσταση που θα προβάλλεται ζωντανά μέσω διαδικτύου συνδέοντας τους δρόμους μιας πόλης του εξωτερικού -συγκεκριμένα του Λος Άντζελες- με τη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου της πόλης, την ίδια ώρα. Η παράσταση «Όσο δεν είσαι ασφαλής…» βασισμένη στο «Ουρλιαχτό» του Άλλεν Γκίνσκμπερκ ανεβαίνει την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 20:00, στην αίθουσα του θεάτρου.

απόδοση / σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ
κινηματογράφηση: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΕΡΩΝΗΣ
μουσική: ANNIE

παίζουν: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΛΙΑΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το «Ουρλιαχτό» είναι το ποίημα που έγραψε το 1956 ο Άλεν Γκίνσμπεργκ και αποτελεί το ποιητικό μανιφέστο της Γενιάς των Μπητ λογοτεχνών. Eίναι ένα κοινωνικό σχόλιο που τάσσεται  ενάντια στην αμερικανική συντηρητική κοινωνία της δεκαετίας του 1950 εκφράζoντας το αίτημα της ανανέωσης. Το «Ουρλιαχτό», μέσα από μια πρωτοφανή γλωσσική μεγαλοπρέπεια, μελοδραματικές καταγραφές, άσεμνες αναφορές και παρεκτροπές, υποδηλώνει με τόλμη και ως ουρλιαχτό/κραυγή τη διαμαρτυρία για κάθε είδους εκμετάλλευση, καταστολή και υποταγή. Ο ανήσυχος και αντισυμβατικός ποιητής παρουσιάζει μια εικόνα ενός κόσμου που διακατέχεται από την απελπισία, την απόρριψη και την προκατάληψη και εναποθέτει στους φωτισμένους της γενιάς του, την αναζήτηση μιας υπερβατικής πραγματικότητας.

Η παράσταση προτείνεται για θεατές άνω των 18 ετών. Ελεύθερη είσοδος, απαραιτήτως με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης, 18:00-20:00.

Δείτε το trailer της παράστασης:

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: