Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Ημερίδα της Περιφέρειας με την ΕΣΑμεΑ για την προστασία των ΑμεΑ

Κοινοποίηση

Ημερίδα με θέμα «Δίχτυ Προστασίας για τα Άτομα με Αναπηρία και οι επιπτώσεις της Κρίσης», διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη «Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο «Αστήρ» (Αγίου Ανδρέα 16, Πάτρα). Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Συντονιστές θα είναι ο Αντώνης Χαροκόπος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Οργανωτικός Γραμματέας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και η Βασιλική Παναγοπούλου, πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ναυπάκτου, Γενική Γραμματέας Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν).

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες για το σημαντικό θέμα της προστασίας των Ατόμων με Αναπηρία και τις επιπτώσεις που έχει η κρίση και συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι:

  • Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (E.D.F.) με θέμα «Διαμορφώνοντας το αναγκαίο δίχτυ για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από τις επιπτώσεις της κρίσης»,
  • Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Διευθυντής Ιδρύματος «Η ΝΕΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ», Λαστεΐκων με θέμα «Οργάνωση και Διαχείριση των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, εν μέσω οικονομικής κρίσης»,
  • Απόστολος Λαζαρόπουλος, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Η ιστορία ως το παρόν, το πλάνο για το μέλλον»,
  • Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, Διευθύντρια Κέντρου Ψυχικής Υγείας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος με θέμα «Η Αναπηρία σε μία κοινωνία σε μετάβαση»,
  • Γεωργία Κοκκίνου, Πρόεδρος Δ.Σ. Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών, Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Μέριμνα» με θέμα «Δομές Κοινωνικής Φροντίδας και Υποχρεώσεις της Πολιτείας».

Θα ακολουθήσει συζήτηση και διατύπωση συμπερασμάτων.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: