Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Ημερίδα στο Αγρίνιο για την επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

«Η Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας»

Σημαντική ανταπόκριση από τις τοπικές επιχειρήσεις βρήκε η Ημερίδα του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΜΣΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου. Αντικείμενο ήταν η ενημέρωση των τοπικών επιχειρήσεων για τη μέχρι σήμερα πορεία του ΜΣΕ με κεντρικό συντονιστή τον Προϊστάμενο της Μονάδας Α’ ΠΤΑ-ΠΔΕ Ευστάθιο Παπαχριστόπουλο.

Στον απολογισμό από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του Μηχανισμού αλλά και στις νέες τάσεις της Επιχειρηματικότητας, όπως αυτές διαμορφώνονται στην ΠΔΕ, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα οι επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας, όπως και όλης της Δυτικής Ελλάδας έχουν δίπλα τους έναν Μηχανισμό που τους βοηθά να κάνουν βήματα ευκολότερα και τους επιχειρηματίες πιο τολμηρούς. Μέχρι σήμερα περισσότερες από 1.500 Επιχειρήσεις και ενδιαφερόμενοι απευθύνθηκαν στον Μηχανισμό Στήριξης της Επιχειρηματικότητας για υποστήριξη, ενώ περίπου 450 έλαβαν εξατομικευμένη συμβουλευτική. Από αυτές, οι μισές επιχειρήσεις, το 52,8%, βρίσκονται στην Αιτωλοακαρνανία».

Ακολούθησε χαιρετισμός και περιγραφή της δράσης του ΜΣΕ απ’ τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΠΔΕ Χρήστο Τζομάκα. Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι Φορέων. Στη συνέχεια, η Διευθύντρια της αναδόχου εταιρείας ICAP Advisory Αναστασία Ζαχαράκη, παρουσίασε λεπτομερώς την αποτίμηση και κρίσιμα συμπεράσματα από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του Μηχανισμού.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ Σωτήρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του ΠΣΕΚ και στο Σχέδιο Στρατηγικής για την Επιχειρηματικότητα, εκπροσώπου της TELESTO Ε.Π.Ε. Δημήτρης Δρακουλής, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξ΄ αποστάσεως ανοιχτή διαδικτυακή εκπαίδευση νέων και υφιστάμενων επιχειρηματιών και στελέχους της Μονάδας Α’ ,ΕΥΔΕΠ-ΠΔΕ Άρης Μαμασιούλας, ο οποίος αναφέρθηκε με τη σειρά του στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία 2021-2027.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη ωφελούμενων επιχειρήσεων και στελέχη του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας. Μετά το πέρας των ομιλιών έγιναν τοποθετήσεις από συμμετέχοντες, καθώς και καίριες ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

H επόμενη ημερίδα με την ίδια θεματική θα γίνει στην Πάτρα στις 18 Νοεμβρίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΜΣΕ (https://www.pde-mse.gr/), απ’ όπου παρέχεται πληροφόρηση για υπηρεσίες, τις μελέτες και τις εκδηλώσεις του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: