Ημερίδα για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Υγροβιότοπου της Λίμνης Τριχωνίδας

Σε εξέλιξη είναι τόσο η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, όσο και το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Περιοχής

Ημερίδα για τις αναπτυξιακές προοπτικές του υγροβιότοπου της λίμνης Τριχωνίδας διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου διακρατικής συνεργασίας «Η Ζωή στους Υγροβιότοπους» του Τ.Π. CLLD/LEADER Αλιείας της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ, που έχει ενταχθεί στο ΕΠΑΛΘ 2014-2020.

Οι αναπτυξιακές προοπτικές στην ευρύτερης περιοχή της Λίμνης Τριχωνίδας παρουσιάζουν επίκαιρο ενδιαφέρον, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται τόσο η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, όσο και το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Περιοχής από την ΠΔΕ.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιείχε τέσσερις ενότητες:

  • «Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής». Ο εισηγητής Γιώργος Κεχαγιάς Γιώργος (Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών) αναφέρθηκε στα στοιχεία που καθιστούν το φυσικό περιβάλλον ως συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή.
  • «Οι σημαντικοί ιστορικοί και πολιτιστικοί πόροι της περιοχής και προτάσεις για το πώς το σύμπλεγμα αυτών των πόρων θα συνεισφέρει στην επισκεψιμότητα». Την παρουσίαση έκανε η Δρ. Κοινωνικής Θεολογίας ΕΚΠΑ και Εκπαιδευτικός Παναγιώτα Μπουμπούλη.
  • «Η έντονη παραγωγική δραστηριότητα στην περιοχή και η ανάγκη διασύνδεσης της αγροδιατροφής με τον τουρισμό». Το θέμα παρουσίασε η Αθηνά Καζάνα, γεωπόνος, στέλεχος της Αν. Εταιρείας ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ.
  • «Τα αποτελέσματα από την δραστηριοποίηση της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ στην περιοχή, μέσω της εφαρμογής Τοπικών Στρατηγικών για την ανάπτυξη της υπαίθρου (προγράμματα τύπου LEADER)». Στο θέμα αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Χάρης Καφρίτσας, ο οποίος έθεσε επίσης τους στόχους, για τη νέα προγραμματική περίοδο μέσω των νέων προγραμμάτων τύπου leader που η εταιρεία θα υλοποιήσει. Τέλος παρουσίασε εμβληματικά έργα, τα οποία έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή με την συμβολή της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ.

Τις εργασίες της εκδήλωσης είχε ανοίξει προηγουμένως ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε Βασίλης Φωτάκης (Αντιδήμαρχος Αγρινίου).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κανάτας.

Παραβρέθηκαν μέλη του ΔΣ της εταιρείας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Θέρμου, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της περιοχής και σημαντικός αριθμός επενδυτικού κοινού.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Οι υπεύθυνοι της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ δεσμεύτηκαν για συνέχιση της κοινής δράσης για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος