Αγρίνιο: Η Κινηματογραφική Λέσχη ξεκινά τις προβολές της με «Ροζ Πάνθηρα»

Ολόκληρο το φετινό πρόγραμμα της Λέσχης

Με την κωμωδία «Ο Ροζ Πάνθηρας» (The Pink Panther) ξεκινά τις προβολές της για φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη του Αγρινίου, από την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις». Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ. Είσοδος ελεύθερη για τους άνεργους, πολύτεκνους, μαθητές, φοιτητές και ΑμεΑ. Ο γκαφατζής Γάλλος επιθεωρητής Κλουζό ταξιδεύει ως τη Ρώμη για να στήσει παγίδα σ’ έναν διαβόητο κλέφτη ο οποίος ετοιμάζει μια παράτολμη ληστεία: την αρπαγή του πανάκριβου διαμαντιού Ροζ Πάνθηρας.

Σκηνοθεσία: Μπλέικ ‘Έντουαρντς.
Ηθοποιοί: Πίτερ Σέλερς, Ντέιβιντ Νίβεν, Κλαούντια Καρντινάλε.

Το μήνυμα της Λέσχης

Η Κινηματογραφική Λέσχη, πιστή στο φθινοπωρινό ραντεβού της, ξεκινάει και φέτος με την αισιοδοξία πως θα μπορέσει να πραγματοποιήσει όλες τις προβολές της. Οι παλιές κωμωδίες είναι η χαρούμενη νότα έναρξης. Τα κλασσικά αντιναζιστικά αριστουργήματα μας θυμίζουν πως η αντιφαστική δράση δεν πρέπει ποτέ να χαλαρώνει. Ακόμη και στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες, η εγρήγορση και η ενημέρωση είναι απαραίτητες, για να μην εκκολαφθεί εκ νέου το «αυγό του φιδιού».

Ακολουθώντας τους ακροβατικούς νεωτερισμούς των καιρών και με την ισορροπία να βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, ο ρουμάνικος κινηματογράφος θα μας παρουσιάσει τις ιδιαιτερότητές του. Και να μας θυμίσει πως η ανανεωτική ματιά είναι προνόμιο των νέων και υποχρέωση των μεγαλύτερων.

Δύο ταινίες με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είναι το ελάχιστο αφιέρωμα σε έναν τόσο σπουδαίο και διεθνώς αναγνωρισμένο συνθέτη, που χάσαμε πρόσφατα. Η τεράστια προσωπικότητά του, η αντιδικτατορική δράση του, η παραγωγικότατη ζωή του και, φυσικά, η απαράμιλλη μουσική του, θα μας ακολουθούν για πάντα.

Ένας ακόμη σημαντικός άνθρωπος της τέχνης που χάθηκε φέτος, ο μεγάλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό, θα προβληθεί μέσα από το έργο του.

Τέλος, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στον παγκόσμιο κινηματογράφο, και θα περιλαμβάνει τόσο όμορφους και διαφορετικούς προορισμούς, που ο καθένας τους αξίζει τον χρόνο μας.

Καλές προβολές.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Η Ομάδα του κινηματογράφου

H επιλογή των ταινιών έγινε από τα μέλη της κινηματογραφικής λέσχης: Δήμητρα Γεωργίου, Ζαχαρίας Καλόφωνος, Σωρήρης Καρανίκας, Αλεξάνδρα Κοντούλη, Δημήτρης Κούρτης, Ηλίας Κωνσταντινίδης, Χριστίνα Μπαλάσκα, Άγγελος Ναστούλης, Γίτσα Πανταζή-Ναστούλη, Κώστας Πατρώνης, Άρχω Πίσχου, Έφη Σταμάτη, Τάκης Τζογάνης, Λευτέρης Τηλιγάδας, Γιάννα Φραγκοπούλου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες