Η Ιταλία και η Καλαμάτα θα τιμηθούν φέτος στις Εορτές Εξόδου

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες από τον Δήμο Μεσολογγίου

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την τέλεση των φετινών Εορτών Εξόδου στο Μεσολόγγι. Φέτος υπάρχουν ελπίδες ότι θα επανέλθει η κανονικότητα και ο Δήμος θα μπορέσει να υλοποιήσει χωρίς περιορισμούς -λόγω Covid-19- τις Εορτές. Οι συσκέψεις και οι επαφές είναι καθημερινές, ενώ το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη και η πλατφόρμα δηλώσεων συμμετοχής από τους εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν στην τέλεση της διοργάνωσης, τους συλλόγους που θέλουν να συμμετάσχουν, αλλά και δρομέων που θα συμμετάσχουν στον φετινό Δρόμο Θυσίας.

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Κώστα Λύρου, η Πρέσβης της Ιταλίας Patrizia Falcinelli αποδέχτηκε την πρόσκληση η Ιταλία να είναι η χώρα που θα τιμηθεί στις φετινές εορτές. Ο κ. Λύρος θα συναντηθεί την Πέμπτη (20/1) με την Πρέσβη, όπου θα συζητήσουν πιο αναλυτικά για τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις και θα της επιδώσει την επίσημη πρόσκληση.

Παράλληλα ο Δήμος φέτος διευρύνει τις σχέσεις του με τις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας. Αποφάσισε να τιμήσει τον Δήμο Καλαμάτας, καθώς υπάρχουν όχι μόνο ιστορικοί δεσμοί, αλλά και δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης. Άλλωστε στο επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η αδελφοποίηση με την όμορφη Μεσσηνιακή πόλη. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ήδη έχει αποδεχθεί την σχετική πρόταση του κ. Λύρου.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος