Η «Ιστορία ζωολογικού κήπου» από το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου

Δείτε online το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ

Το έργο «Ιστορία ζωολογικού κήπου» του Έντουαρντ Άλμπυ παρουσιάζει διαδικτυακά το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, συνεχίζοντας τις διαδικτυακές προβολές του με μία ξεχωριστή παράσταση της Πειραματικής Σκηνής.

Το έργο πραγματεύεται και διερευνά την απομόνωση, τη μοναξιά, την κοινωνική ανισότητα και την απανθρωπιά σε έναν εμπορικό κόσμο.

Το θεατρόφιλο κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση δωρεάν στο επίσημο κανάλι στο youtube, ή στο ανανεωμένο site του Περιφερειακού Θεάτρου: www.dipethe-agriniou.gr.

Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρτέρης / Πέτρος Γούτης
Βοηθός σκηνοθέτης: Σωσάνα Ιωαννίδου
Σκηνικό: Δημήτρης Δήμας
Φωτισμοί: Γιάννης Τσαμπός
Τους ρόλους των Πήτερ/Τζέρυ παίζουν εναλλάξ οι ηθοποιοί Χρήστος Καρτέρης και Πέτρος Γούτης.

Τα video

Το Δη.Πε.Θε. επισημαίνει ξανά τη θεμελιώδη διαφορά της παρακολούθησης μίας παράστασης στο θέατρο απ’ ό,τι στην οθόνη. «Η εμπειρία που προσφέρει το θέατρο στον θεατή νοείται μόνο με την αλληλεπίδραση ηθοποιών-κοινού. Ωστόσο, το θέατρο στην παρούσα συγκυρία -έστω δια της οθόνης- μπορεί να παρηγορήσει και κυρίως να θυμίσει την αξία όσων θεωρούσαμε αυτονόητα. Μπορεί επίσης να εμψυχώσει το κοινωνικό σύνολο που σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από ποιοτική ψυχαγωγία» σημειώνει το Δη.Πε.Θε. σε ανακοίνωσή του.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος