Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Η ΕΨΥΠΕΑ Αιτωλοακαρνανίας στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Αυτισμό

Κοινοποίηση

Πλήθος επιστημόνων (άνω των 600) συμμετείχαν απ’ όλη την Ελλάδα με παρουσιάσεις (ομιλίες, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, workshops)

Στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Αυτισμό συμμετείχε η Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας-ΕΨΥΠΕΑ, από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου. Τα Πανελλήνια Συνέδρια για τον Αυτισμό έχουν γίνει θεσμός με πρωτοβουλία της ΕΨΥΠΕΑ από το 2007 που είχε πραγματοποιηθεί το 1ο Πανελλήνιο στο Μεσολόγγι. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να τεθούν ερωτήματα, ν’ αναδειχθούν επιστημονικά ευρήματα και να ενισχυθούν Έλληνες ερευνητές να συνεχίσουν την προσπάθεια τους στον τομέα, δίνοντάς τους βήμα να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις απαντήσεις τους.

Την ευθύνη της οργάνωσης του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου είχε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων-Παράρτημα Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος-ΕΕΔΔΑΦ. Πλήθος επιστημόνων (άνω των 600) συμμετείχαν απ’ όλη την Ελλάδα με παρουσιάσεις (ομιλίες, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, workshops).

Το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ είχε σημαντική παρουσία και συμμετείχε με έξι (6) προφορικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν, οι εξής ανακοινώσεις:

«Συμμετοχή παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος σε Ομαδικά Θεραπευτικά προγράμματα». Η προφορική ανακοίνωση παρουσιάστηκε από την κα Αναστασία Γεωργίου-Κοινωνιολόγος, Ειδική Παιδαγωγός MEd. Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας της ΕΨΥΠΕΑ, κ.κ. Παρασκευή Γεωργίου-Λογοθεραπεύτρια, Κατερίνα Γυφτογιάννη-Λογοθεραπεύτρια M.Ed,M.N.P.N., Ελεωνόρα Παλαιοδήμου-Ψυχολόγος MSc, Αντιγόνη Τρούπου-Λογοθεραπεύτρια, Μαριγώ Σακελλάρη-Νηπιαγωγός,Ειδική Παιδαγωγός MEd, Αθηνά Ηλιοπούλου- Εργοθεραπεύτρια, και τις κ.κ. Μαρία Γυφτογιάννη-Λογοθεραπεύτρια MEd, MSc (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό-Σχολική Μονάδα Ειδικού Αγωγής και Εκπαίδευσης) και Δήμητρα Κολοσιώνη- Εργοθεραπεύτρια (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-Κεφαλληνίας, ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου), πρώην μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας της ΕΨΥΠΕΑ.

«Το διατροφικό προφίλ παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος». Ηπροφορική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τηνκα Μαρία Γυφτογιάννη και συμμετείχε στην διεκπεραίωση της εργασίας η κα Κατερίνα Γυφτογιάννη.

«Η Επίδραση της ανακοίνωσης της διάγνωσης Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στους γονείς». Ηπροφορική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από κο Γεράσιμο Τουλιάτο-Διοικητικός Υπεύθυνος MSc της ΕΨΥΠΕΑ και συμμετείχαν οι: Δρ. Κατερίνα Καραϊβάζογλου-Παιδοψυχίατρος,Επιστημονική Υπεύθυνος της ΕΨΥΠΕΑ, Δρ. Αγγελική Κωτσοπούλου-Λογοπαθολόγος, Επόπτρια Λογοθεραπευτών της ΕΨΥΠΕΑ και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κος Μάρκος Σαρρής και κα Βασιλική Γκιόκα.

«Αυξημένα χαρακτηριστικά του ευρύτερου αυτιστικού φαινότυπου σε ενήλικες ασθενείς με ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου». Ηπροφορική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την Δρ. Κατερίνα Καραϊβάζογλου και συμμετείχαν από την Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Πατρών οι κ.κ. Γεωργία Κωνσταντοπούλου-Ψυχολόγος και Μαρία Καλογεροπούλου- Παιδοψυχίατρος και από το Γαστρεντερολογικό Τμήμα Παθολογικής Κλινικής ΠΓΝ Πατρών ο Δρ. Χρήστος Τριάντος-Καθηγητής Γαστρεντερολογίας. Από την Διεπιστημονική Ομάδα της ΕΨΥΠΕΑ συμμετείχαν ο κος Γεράσιμος Τουλιάτος και η κα Ερμιόνη Παπαδάκη- Κοινωνική Λειτουργός.

«Συμβουλευτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Ανακαλύπτοντας τις δυσκολίες σίτισης παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος». Ηπροφορική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την κα Κατερίνα Γυφτογιάννη με την συμμετοχή της κας Αντιγόνης Τρούπου-Λογοθεραπεύτριας στην ΕΨΥΠΕΑ και της κας Μαρίας Γυφτογιάννη.

«Γονείς Παιδιών με ΔΑΦ ως συνθεραπευτές: Η άποψη των θεραπευτών». Ηπροφορική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την κα Ειρήνη Φλώρου-Ψυχολόγος M.A., MSc στην ΕΨΥΠΕΑ και συμμετείχαν τα μέλη της Διεπιστημονική Ομάδας της ΕΨΥΠΕΑ κ.κ. Δρ. Αγγελική Κωτσοπούλου, Ελεωνόρα Παλαιοδήμου-Ψυχολόγος MSc στην ΕΨΥΠΕΑ, Μαριγώ Σακελλάρη, Ευθυμία Κουμανιώτη-Οικονομολόγος MBA, MEd, , Ερμιόνη Παπαδάκη, Αντιγόνη Τρούπου, Αναστασία Γεωργίου, Κατερίνα Γυφτογιάννη, Αθηνά Ηλιοπούλου και οι κ.κ. Μαρία Γυφτογιάννη και Δήμητρα Κολοσιώνη.

Το ΔΣ της ΕΨΥΠΕΑ, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά τα μέλη της Διεπιστημονικής της Ομάδας και όσους συνέβαλαν στην επιτυχή παρουσία του Κέντρου στις εργασίες του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Αυτισμό. «Η ΕΨΥΠΕΑ θα εξακολουθήσει να είναι παρούσα και πρωτοπόρα στις προσπάθειες αυτές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: