Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών στο Κτίριο Χρυσόγελου

Εγκαινιάζεται το Σάββατο (20/11) η εικαστική έκθεση «Επιλογές Έργων της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών»

Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Επιλογές Έργων της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών» στο Κτίριο Χρυσόγελου θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στις 18:00. Εισηγητές θα είναι η Φλοράνς Χρηστάκη, Πρόεδρος της ΕΕΧ και ο Νίκος Σταυρακαντωνάκης, μέλος ΕΔΙΠ στην ΑΣΚΤ και μέλος της ΕΕΧ. Το μήνυμά τους θ’ αναγνώσουν ο χαράκτης Μιχάλης Κότσαρης και η εκπαιδευτικός Σόφη Λαναρά.

Η διοργάνωση της έκθεσης αποτελεί την έναρξη ενός πρωτότυπου εικαστικού πνευματικού έργου που θα ενισχύεται και υπάρχει πρόθεση να οργανώνεται κάθε έτος σε μια περιοχή που συνδέθηκε με το έργο της διεθνούς αναγνωρισμένης χαράκτριας Βάσως Κατράκη.

Τα μέλη της Ένωσης πιστεύουν ότι ομαδικά μπορούν να επεμβαίνουν πιο δυναμικά στον εικαστικό χώρο και ότι θεραπεύουν καλύτερα την τέχνη τους, όταν κοινοποιούν τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους.

Μεταξύ των σκοπών του Σωματείου είναι τόσο η διάδοση της παραδοσιακής Χαρακτικής Τέχνης (ξυλογραφία, χαλκογραφία και λιθογραφία), όσο και η ενθάρρυνση της σύγχρονης (ακόμα και εμπειρικής) χαρακτικής, η ευαισθητοποίηση του φιλότεχνου κοινού και η ένταξη των νέων καλλιτεχνών στον εικαστικό χώρο. Γι’ αυτό, τα τελευταία 30 χρόνια διοργανώνουν εκθέσεις, διαλέξεις, δημοσιεύσεις, εκδόσεις, σεμινάρια και, από το 2009 και κάθε τρία χρόνια, ανοίγονται στη διεθνή χαρακτική με το Φεστιβάλ χαρακτικής και εκτυπώσεων της Αθήνας, το International Athens Print Fest.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, «με ποιοτικές συνεργασίες σκοπεύουμε ν’ αναδείξουμε κάθε πολιτιστική πτυχή της ΠΔΕ. Η έκθεση χαρακτικής και η συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών είναι η αρχή για μία νέα τροχιά αντίληψης και υλοποίησης δράσεων από την Περιφέρεια».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες