Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για περαιτέρω επιδείνωση του καιρού

Κοινοποίηση

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο που προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με χιόνια, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τσουχτερό κρύο. Μάλιστα ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτησή του στο facebook έκανε λόγο για «ρωσικό χιονιά» που θα χτυπήσει τη χώρα από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, και δεν απέκλεισε να πέσουν χιόνια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη, από το πρωί της Τρίτης σημειώνονται βροχές στα Επτάνησα, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια πέφτουν στις ορεινές και ηπειρωτικές περιοχές της Στέρεας Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Δυτικής Μακεδονίας και σταδιακά το κύμα κακοκαιρίας πλησιάζει και στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης το κύμα κακοκαιρίας θα έχει «χτυπήσει» την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Α. Στα νησιά του Ιονίου το πρωί
Β. Στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια και πιθανώς και στην Αττική και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι)
Γ. Κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα

Την Τετάρτη (25/01/17) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα το πρωί

Πυκνό χιόνι θα πέσει:

Στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη (25/011/17) στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Καλλιάνος: Ρωσικός χιονιάς θα χτυπήσει την Ελλάδα

«Ρωσικός χιονιάς θα χτυπήσει την Ελλάδα από την Πέμπτη» έγραψε τη Δευτέρα (23/01/2017) ο γνωστός μετεωρολόγος στη σελίδα του στο Facebook. Μάλιστα, ανέφερε πως δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Τα νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία επιμένουν για πιθανή έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την προσεχή Πέμπτη, πρώτα από την βόρεια Ελλάδα και από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι νεφώσεις που θα περνούν πάνω από την Ελλάδα θα είναι εμπλουτισμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι προγνωστικές μεταβλητές θα είναι ευνοϊκές ώστε να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Χιόνια και μέσα στην Αθήνα

«Προφανώς και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις την Παρασκευή στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ακόμα και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα, προφανώς και αρχικά θα επηρεαστεί η Μακεδονία και εν συνεχεία η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά, η Πελοπόννησος, μέχρι και αργότερα τα νησιά του Αιγαίου σε χαμηλά υψόμετρα. Όμως για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο, θα μπορώ να σας πω από τις επόμενες ώρες ώστε να έχω στη διάθεσή μου και τα επόμενα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων» ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος.

Αναδημοσίευση από newsbomb.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: