Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Η εικαστική έκθεση «Αντικατοπτρισμοί» στο Μεσολόγγι

Κοινοποίηση

Το Σάββατο 27 Μαΐου τα εγκαίνια της έκθεσης του Λάμπρου Κατσαντώνη και της Ίνας Καραγεώργου

Την εικαστική έκθεση του Λάμπρου Κατσαντώνη και της Ίνας Καραγεώργου, με τίτλο «Αντικατοπτρισμοί», φιλοξενεί το Κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00. Η έκθεση, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-13:30 και Σαββατοκύριακα 11:00-14:00.

Ο Λάμπρος Κατσαντώνης…

…με καταγωγή απ’ το Αγρίνιο, ασχολείται απ’ το 1997 επαγγελματικά με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους (Κέδρος, Ελληνικά Γράμματα, Μεταίχμιο, Καμπανάς, Ντουντούμης, κ.α. ) και με συγγραφείς όπως ο Ευγένιος Τριβιζάς, η Τζέμη Τασάκου, η Τότα Βελισσάρη Φρούσου, ενώ έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, στο Μεσολόγγι, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη.

Η Ίνα Καραγεώργου…

…γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο και ασχολείται με τα εικαστικά απ’ το 2016. Έχει παρουσιάσει εικαστικές της δημιουργίες στο Αγρίνιο, στη Θεσσαλονίκη και στο Μεσολόγγι, ενώ έχει συνεργαστεί αφιλοκερδώς με το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, δημιουργώντας τα κοστούμια και σχεδιάζοντας το σκηνικό περιβάλλον παραστάσεων.

Η συνάντηση των δύο καλλιτεχνών στο κτίριο Χρυσόγελου

Οι δύο καλλιτέχνες συναντιούνται στο Κτίριο Χρυσόγελου για μια μοναδική έκθεση συνομιλίας, όπου ο Λάμπρος Κατσαντώνης αποτυπώνει μια ονειρική διάσταση του πραγματικού. Μνήμες, εντυπώσεις, συγκινήσεις και επιθυμίες αναδύονται μέσα από τις μορφές ενός άχρονου κόσμου, όπου η ευεργετική δύναμη του φωτός είναι η μόνη βεβαιότητα.

Οι δε δημιουργίες της Ίνας Καραγεώργου αντικατοπτρίζουν το φως και τη δυναμικότητα σε τρισδιάστατα δημιουργήματα εξαιρετικής πλαστικότητας, με τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός «ψηφιδωτού» φαντασίας, χρωμάτων και έμπνευσης δημιουργημένου από δυο καλλιτέχνες με μοναδικό εικαστικό πνεύμα.

Την επιμέλεια του ενημερωτικού φύλλου (αφίσας) και της πρόσκλησης των «Αντικατοπτρισμών» είχε ο Εικαστικός και Έφορος Τέχνης του Κτιρίου Χρυσόγελου Γιάννης Ρόμπολας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: