ΓΕΑ: Με μαζική συμμετοχή το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» και το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ» (ΦΩΤΟ)

Γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη το Σαββατοκύριακο

Δύο σπουδαίες εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου διοργάνωσε η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου. Πρόκειται για το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» και το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου». Παρά τις αντιξοότητες του καιρού, αμφότερες οι εν εκδηλώσεις ξεχώρισαν για τη μαζική τους συμμετοχή και τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στο «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», που πραγματοποιήθηκε για 4η φορά, υπήρξε και ειδική κατηγορία (παιδικό) διαγωνιζομένων ομάδων για παιδιά από Γ΄ Δημοτικού έως και ΣΤ΄ Δημοτικού, οι οποίες κλήθηκαν να λύσουν γρίφους με θεματολογία από τους Μύθους του Αισώπου. Στη 2η κατηγορία (Γυμνάσιο-Λύκειο-Ενήλικες) συμμετείχαν ομάδες αποτελούμενες από 3 έως 8 μέλη, σε ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας και τύχης, που διαδραματίστηκε στην πόλη του Αγρινίου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

Το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου», που διοργανώθηκε για 5η φορά, φέτος είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, διότι μέσω αυτού ενισχύθηκε το έργο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε αγώνα δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα, διανύοντας μια διαδρομή στο κέντρο του Αγρινίου, είτε ποδηλατώντας, είτε τρέχοντας, είτε βαδίζοντας. Πριν τον αγώνα διεξήχθησαν ειδικές αθλητικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά από την ακαδημία Στίβου της ΓΕΑ, ενώ ακολούθησε επίδειξη χορογραφιών από τα τμήματα Zumba και Ρυθμικής-Ενόργανης Γυμναστικής του Συλλόγου.

Την εκκίνηση για τους ποδηλάτες έδωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και η εκπρόσωπος της Φλόγας Έλενα Παπαγιάννη, ενώ την αντίστοιχη εκκίνηση για όσους έτρεξαν ή βάδισαν, έδωσαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ο Πρόεδρος της ΓΕΑ Ανδρέας Μπρέσιακας.

Οι Αγρινιώτες, κυρίως δε οι οικογένειες και τα μικρά παιδιά, βγήκαν πιο μαζικά από κάθε άλλη φορά στους δρόμους, προκειμένου ν’ αθληθούν, αλλά και ν’ αναζητήσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της πόλης.

Η Διοίκηση της Γυμναστικής Εταιρείας εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν και βοήθησαν, ώστε να πραγματοποιηθούν οι δύο εκδηλώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος