Εξετάζονται αλλαγές με μείωση των self test των μαθητών

Σχετικές αποφάσεις ενδεχομένως και σήμερα

Για τη μείωση των self test των μαθητών από δύο υποχρεωτικά σε ένα την εβδομάδα αποφασίζει σήμερα (9/3) η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί. Σύμφωνα με το dikaiologitika, θα τεθεί επί τάπητος η μείωση των self test στα σχολεία, αλλά και γενικότερα η χαλάρωση των μέτρων. Άλλωστε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε «φωτογραφίσει» από τη Σύρο το τέλος της μάσκας στα σχολεία.

«Εξάλλου -όπως ξέρετε- κάναμε και μόνιμους διορισμούς μετά από παραπάνω από μια δεκαετία, καλύψαμε έτσι ένα κενό μεγάλο που υπήρχε», είχε πει, ενώ είχε αναφερθεί και στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Από αύριο δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Και πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

Όσον αφορά τα self test, οι επιστήμονες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να μειωθούν τα self test από δύο την εβδομάδα σε ένα, έως τέλος του μήνα τόσο σε μαθητές όσο και σε καθηγητές, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος