Εξαίρεση των κατοίκων του Δήμου Μεσολογγίου απ’ τα διόδια της Ιονίας Οδού ζητά ο Λύρος – Επιστολή και στα ΚΤΕΛ

Επιστολές του Δημάρχου Μεσολογγίου σε Ιόνια Οδό και ΚΤΕΛ για διευκολύνσεις στη μετακίνηση των δημοτών

Σε διευκόλυνση των δημοτών Μεσολογγίου, αλλά και όσων εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας μετακινούνται μέσω της Ιονίας Οδού, αλλά και με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στοχεύει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, με επιστολές του τόσο προς την Ιόνια Οδό όσο και προς τα ΚΤΕΛ. Αρχικά, ο κ. Λύρος ζητάει την εξαίρεση των κατοίκων του Δήμου Μεσολογγίου από τα διόδια της Ιονίας Οδού, αλλά και όσων εργαζομένων Αιτωλοακαρνάνων μετακινούνται μέσω αυτής για μετάβαση στην εργασία τους, μέχρι ν’ αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην παλιά Εθνική Οδό. Επίσης, ζητάει από την Διοίκηση των ΚΤΕΛ να υπάρξει τροποποίηση των δρομολογίων της διαδρομής Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Ευηνοχώρι-Ναύπακτος-Πάτρα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.

Επιστολή Λύρου προς την Ιόνια Οδό

Να εξαιρεθούν απ’ τα διόδια της Ιονίας Οδού οι κάτοικοι του Δήμου Μεσολογγίου και όσοι εργαζόμενοι Αιτωλοακαρνάνες μετακινούνται μέσω αυτής, προκειμένου να μεταβούν στις εργασίες τους, σε σχολικές μονάδες ή στις οικίες τους, έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην παλαιά Ε.Ο. ζητάει ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος με επιστολή, αλλά και με επαφές που είχε στην Αθήνα με τους αρμόδιους Υπουργούς, την Δευτέρα (13/12).

Όπως λέει ο κ. Λύρος «μετά την πρόσφατη κακοκαιρία η παλαιά Εθνική Οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του Ευήνου, έχει διακοπεί με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο να είναι απροσπέλαστο και πλέον η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο μέσω της Ιόνιας Οδού».

Σημειώνει επίσης ότι «ο Δήμος γίνεται αποδέκτης έντονων παραπόνων, λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης αφού οι δημότες , σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, επωμίζονται ένα επιπλέον κόστος αυτό των διοδίων και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών έχουν χάσει και τις περιουσίες τους, λόγω της κακοκαιρίας».

Επιστολή στα ΚΤΕΛ

Ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή και προς τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, την Τρίτη (14/12), με την οποία ζητά να υπάρξει τροποποίηση των δρομολογίων της διαδρομής Αγρίνιο-Μεσολόγγι-Ευηνοχώρι-Ναύπακτος-Πάτρα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό. Όπως λέει, με την πρόσφατη κακοκαιρία η παλαιά Εθνική Οδός, στο ύψος του Ευήνου, έχει διακοπεί και πλέον δεν εκτελούνται τα δρομολόγια, όπως ίσχυε.

Η αλλαγή της διαδρομής του δρομολογίου δημιουργεί προβλήματα σε κατοίκους του Ευνηνοχωρίου, όπως και άλλων περιοχών Άγιος Γεώργιος, Κουδούνι, Κουτσοχέρι κ.λπ., οι οποίοι αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι για να ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς, όπως και σε Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας ή της Αχαΐας.

Ο Δήμαρχος ζητά να υπάρξει άμεσα μέριμνα, μέσω του ΚΤΕΛ, των επιβατών που θέλουν να μεταβούν από και προς το Ευηνοχώρι και την ευρύτερη περιοχή, ώστε να παύσει η ταλαιπωρία τους.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος