Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Lockdown – Εξαδάκτυλος: Όχι σε χαλάρωση αν τα στοιχεία δείχνουν ότι το επόμενο βήμα είναι επικίνδυνο

Κοινοποίηση

«Η πανδημία δεν κάμπτεται» λέει ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

«Η πανδημία δεν κάμπτεται, η κατάσταση στην Αττική είναι τρομερά πιεσμένη στο Εθνικό Σύστημα υγείας», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Α. Εξαδάκτυλος. Όπως είπε, η κατάσταση αρχίζει να πιέζεται και στην Θεσσαλονίκη και στη Δυτική Μακεδονία. Παράλληλα δήλωσε πως «εάν τα στοιχεία δείξουν ότι το επόμενο βήμα είναι επικίνδυνο, σκοπεύω να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου στην επιτροπή των ειδικών, όσον αφορά ένα άνοιγμα δραστηριοτήτων», ενώ μέχρι στιγμής ούτε συμφωνεί ούτε και διαφωνεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επαρκούν για την εξαγωγή συγκεκριμένου συμπεράσματος.

«Θα πρέπει να υπάρξει σταθεροποίηση κατ΄ελάχιστο στην Αττική» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως υπάρχουν δείγματα πως η κατάσταση τείνει ως προς αυτό.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ξεκαθαρίζοντας πως θα πει όχι στο άνοιγμα εάν τα στοιχεία δεν είναι ασφαλή επεσήμανε πως «Δεν θα συγχωρεθούν λάθη σε αυτή τη φάση». Ο κ. Εξαδάκτυλος εκτίμησε πως η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων είναι πιο δύσκολη από αυτή για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: