«Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου η δράση

Την 16η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, ιδίως των νέων στη χώρα μας, ώστε ν’ αντιληφθούν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, υιοθετώντας πιο υπεύθυνη στάση ως οδηγοί, αλλά και ως συνεπιβάτες. Το μήνυμα της δράσης είναι «Όλοι διασκεδάζουν. Ένας δεν πίνει… ο Οδηγός της Παρέας!».

Στη δράση θα συμμετέχουν μέλη και εθελοντές του Ι.Ο.Α.Σ. «Πάνος Μυλωνάς». Ο ρόλος τους θα είναι να ορίζουν, μαζί με τις παρέες που έρχονται για να διασκεδάσουν, τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος, αφού αποδεχθεί τον τίτλο του, φορά ένα βραχιολάκι και δίνει την υπόσχεση να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ.

Όταν έρθει η ώρα να αναχωρήσει από το νυχτερινό κέντρο, μπορεί να κάνει εθελούσια, ένα φιλικό αλκοτέστ, για να διαπιστωθεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ, ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται μ’ ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές τον συμβουλεύουν ν’ αφήσει το όχημά του και να γυρίσει σπίτι του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος