Ευκαιρίες εργασίας για άνεργους μέχρι 35 ετών με το πρόγραμμα «ReΙnspire Greece»

Η GAEA, ελληνική εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με τον διαγωνισμό “ReΙnspire Greece” που αναμένεται να ξεκινήσει από το τέλος της φετινής άνοιξης επιδιώκει να συμβάλει στην προώθηση ενός καινοτόμου μοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής και αγροτικής παραγωγής, στηρίζοντας ευρηματικές ιδέες νέων ανθρώπων.

Η GAEA σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή θέλει να προωθήσει μια νέα κουλτούρα γύρω από την καλλιέργεια της γης. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι νέοι ηλικίας 18 έως 35 ετών που ζουν στη χώρα, αλλά και οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού καλούνται να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο για την ίδρυση επιχείρησης στην Ελλάδα, με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα.

Οι 10 πιο καινοτόμες προτάσεις θα βραβευθούν από την GAEA με 25.000 ευρώ η κάθε μία.  Η Τράπεζα Πειραιώς δίνει τη δυνατότητα ευνοϊκής χρηματοδότησης για την υλοποίηση των νικητριών προτάσεων με επιτόκιο 3,5%.

Τέλος, η GAEA θα ανοίξει την είσοδο στην αγορά για τους νικητές, διαθέτοντας το εκτεταμένο, παγκόσμιο δίκτυο διανομής της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές τεχνογνωσίας, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι η εταιρεία ορκωτών λογιστών RSM International θα παράσχει στους νικητές δωρεάν νομική και λογιστική υποστήριξη.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον διαγωνισμό μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου, μετά από τη σχετική αξιολόγηση των υποψηφίων. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τον διαγωνισμό μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το επιχειρηματικό τoυς σχέδιο στην ιστοσελίδα www.reinspiregreee.com.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος