Έρχονται πρόστιμα για τις αυξήσεις στο σουβλάκι, όπου ξεπερνούν τα όρια του πλαφόν κέρδους

Αυξημένους ελέγχους και πρόστιμα σε ψητοπωλεία προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και των ελεγκτικών του μηχανισμών μπαίνουν τα ψητοπωλεία με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη να προαναγγέλλει τόσο αυξημένους ελέγχους όσο και πρόστιμα. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης στον RealFM, οι έλεγχοι θα αφορούν το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει αυξήσεις που δεν δικαιολογούνται και που ξεπερνούν τα όρια του πλαφόν που έχει μπει στα περιθώρια κέρδους.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, αν διαπιστωθούν αυξήσεις που είναι πάνω από το πλαφόν που έχει τεθεί για το περιθώριο κέρδους θα υπάρξουν πρόστιμα. Παράλληλα προανήγγειλε ότι εξετάζεται να έρθει στη Βουλή διάταξη που θα επιτρέπει τη δημοσιοποίη ση των στοιχείων των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν.

Όπως έχει καταγράψει το Newsbomb.gr, το σουβλάκι είναι ένα αγαθό που έχει χτυπηθεί απ’ τις αυξήσεις και τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε προϊόν που θα πωλείται έως και 4 ευρώ. Μεγαλύτερος είναι ο «πονοκέφαλος» στα ψητοπωλεία για τις τηγανητές πατάτες, καθώς η αύξηση στην τιμή του ηλιελαίου έχει φέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ακόμα και πλήρους κατάργησής τους από το τυλιχτό σουβλάκι.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος