Έρχονται επικίνδυνες βροχές και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

«Θα είναι σα Νοέμβριος»

Σε φθινόπωρο θα παραπέμπει περισσότερο ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα (4/9) έως τουλάχιστον την Πέμπτη (7/9), σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου του Open Κλέαρχου Μαρουσάκη. Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για επικίνδυνες βροχές σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια σημαντική κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τη βουτιά της θερμοκρασίας θα κάνει την εμφάνισή της την επόμενη εβδομάδα, εφιστώντας την προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα. «Θα είναι σα Νοέμβριος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαρουσάκης.

«Περιμένουμε κακοκαιρία από Δευτέρα», λέει ο Μαρουσάκης

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», εκτίμησε ο γνωστός μετεωρολόγος.

«Η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη. Θα βρεθούμε σε κλοιό κακοκαιρίας», υποστήριξε.

«Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Πηγή: iefimerida.gr

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες