Έρχονται 10.000 προσλήψεις για το πρόγραμμα παράλληλης στήριξης των μαθητών

Πάνω από 7.300 προσλήψεις στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στις αρχές Νοεμβρίου

Στην ενίσχυση της παράλληλης στήριξης των μαθητών προχωρά η κυβέρνηση, διπλασιάζοντας το προσωπικό με προσλήψεις εκπαιδευτικών, ειδικού βοηθητικού προσωπικού και νοσηλευτών. Όπως ενημέρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διαπιστώθηκε πως οι ανάγκες της παράλληλης στήριξης των μαθητών «είναι αυξημένες κατά πάνω από 30%».

Γι’ αυτό, «o Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εξασφάλισαν της απαραίτητες πιστώσεις, ώστε να πραγματοποιηθούν πάνω από 7.300 προσλήψεις στη Β φάση, στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στη Γ φάση στις αρχές Νοεμβρίου, υπερδιπλασιάζοντας τις αρχικές προσλήψεις του Σεπτεμβρίου και υπερβαίνοντας κατά 50% τις αρχικά προβλεπόμενες πιστώσεις για το έτος 2023. Με απλά λόγια, το προσωπικό παράλληλης στήριξης με αυτές τις προσλήψεις από 9.500 χιλιάδες πρόκειται να φτάσει σχεδόν τα 20.000 άτομα», πρόσθεσε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπενθύμισε τη σημασία που έχουν για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «τα ζητήματα Παιδείας, πρόσβασης στη γνώση και τη μάθηση, ισότητας στην συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και όλα όσα απασχολούν τους μαθητές και τους γονείς τους, βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων και της πολιτικής τους. Η κοινωνική πολιτική για μας δεν ασκείται με συνθήματα αλλά με δραστικές παρεμβάσεις και εξεύρεση άμεσων λύσεων».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Πηγή: iefimerida.gr

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος