Έρχεται το dentist pass για δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών

Τί θα προσφέρει

Μέσα στο προσεχές διάστημα θα γίνει η «πρεμιέρα» της πλατφόρμας του Dentist Pass, που είναι ένα πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για παιδιά. Με το Dentist Pass θα καλύπτεται το κόστος της επίσκεψης σε οδοντίατρο για συγκεκριμένες ενέργειες. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνονται τέσσερις ενέργειες:

  1. Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
  2. Φθορίωση δοντιών
  3. Καθαρισμός
  4. Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής

Σύμφωνα με το Ertnews, η πλατφόρμα θ’ αρχίσει να λειτουργεί στις αρχές Μαΐου. Το πρόγραμμα αφορά παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (γεννηθέντα από το 2011 έως και το 2016), ενώ εξετάζεται για το μέλλον η επέκτασή του και σε μεγαλύτερες ηλικίες εφήβων. Η προϋπόθεση είναι να διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και να διαθέτουν ΑΜΚΑ, είτε Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ).

Το ύψος της ενίσχυσης ανά παιδί ανέρχεται στο ποσό των 40 ευρώ. Η οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο πιστώνεται στον δικαιούχο σε μία ψηφιακή χρεωστική κάρτα (pass). Κάθε ψηφιακή χρεωστική κάρτα μπορεί να καλύψει το σύνολο ή τμήμα του πραγματικού κόστους των προβλεπόμενων υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας.

Το voucher/pass του Dentist Pass θα έχει ισχύ 6 μηνών. Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 700.000 παιδιά.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος