Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Εργοστάσιο της Volkswagen στην Ελλάδα;

Κοινοποίηση

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Ενδιαφέρον από μεριάς της κυβέρνησης για εργοστάσιο της Volkswagen στην Ελλάδα μετά το πάγωμα στην Τουρκία.

Στο αν θα έρθει η Volkswagen στην Ελλάδα απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεριάς της κυβέρνησης, ωστόσο για να γίνουν ανακοινώσεις θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. «Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία έφερε αναταραχές στην σχεδιαζόμενη επένδυση της Volkswagen στην γείτονα χώρα με αποτέλεσμα να παγώσει οριστικά την κατασκευή του εργοστασίου της.

Πλέον στο παιχνίδι της διεκδίκησης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν μπει και άλλες χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Σερβία και η Σλοβακία. Όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, στη μάχη της διεκδίκησης φαίνεται να έχει μπει και η Ελλάδα, ο ανταγωνισμός όμως αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος καθώς όλες οι παραπάνω χώρες προσπαθούν να δελεάσουν την VW με επιδοτήσεις και άλλα κίνητρα.

ΠΗΓΗ

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: