Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Συνεχίζονται από το Αιτωλικό οι εργασίες κουνουποκτονίας στην Αιτωλοακαρνανία

Κοινοποίηση

Στο έργο συμμετέχουν καθημερινά περισσότεροι από 10 επιστήμονες και 25 τεχνικοί – Σημαντική συνεισφορά από ελικόπτερο και drones

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εργασίες κουνουποκτονίας στην Αιτωλοακαρνανία, που ξεκίνησαν από τις αρχές Μαρτίου, με τα συνεργεία να υλοποιούν δράσεις, αναλόγως των αναγκών, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Πέραν του πρωταρχικού στόχου του έργου, που είναι η αποτελεσματική προστασία της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών από μεταδιδόμενες μέσω των κουνουπιών / διαβιβαστών ασθένειες, το έργο που εκτελεί η Περιφέρεια στοχεύει σε επιπρόσθετα ποιοτικά οφέλη στους κατοίκους, που σχετίζονται με τον περιορισμό της όχλησης που προκαλούν τα κουνούπια σε όλη την παραλιακή ζώνη της.

Οι πρώτες δράσεις για το 2021 περιλάμβαναν τον έλεγχο των προνυμφών στα υγροτοπικά συστήματα της περιοχής, καθώς και σε κρίσιμες περιαστικές εστίες της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ στην παρούσα φάση οι εργασίες είναι σε πλήρη ανάπτυξη με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, με ελέγχους και ψεκασμούς στο σύνολο των εστιών καθώς και στις αστικές εστίες, δηλαδή κοιμητήρια, νοσοκομεία, αλλά και τα φρεάτια των μεγάλων πόλεων.

Στο έργο συμμετέχουν καθημερινά περισσότεροι από 10 επιστήμονες και 25 τεχνικοί και χρησιμοποιείται μεγάλος στόλος οχημάτων και επίγειων μέσων, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνεισφορά του ελικοπτέρου και των μη επανδρωμένων ψεκαστικών drones, αλλά και η χρήση των πλέον σύγχρονων μέσων για τον έγκαιρο εντοπισμό των προνυμφών (δορυφορικές εικόνες, θερμικές κάμερες επιτήρησης, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, μοντέλα πρόβλεψης κα).

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά πραγματοποίησε την Τρίτη 11 Μαΐου, αυτοψία στις εργασίες στην περιοχή του Αιτωλικού, οι οποίες περιελάμβαναν από αέρος εφαρμογή με χρήση ελικοπτέρου. Η κα. Σαλμά ενημερώθηκε από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για την πορεία και τη μεθοδολογία του έργου, καθώς και για τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιούνται.

«Η έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία, την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και την οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας, ιδιαίτερα κατά τους μήνες της τουριστικής αιχμής. Ο στόχος μας είναι η κατά το δυνατόν μικρότερη όχληση κατοίκων και επισκεπτών και η ελαχιστοποίηση κάθε οδυνηρής επίπτωσης, ιδιαίτερα στις παράκτιες και παρόχθιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Με τη συνδρομή των ειδικών και με τις πιο σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, προστατεύουμε τον τόπο και τους εαυτούς μας, ιδιαίτερα σε μία εποχή όπου και λόγω του κορωνοϊού, η εκμηδένιση οποιουδήποτε άλλου υγειονομικού κινδύνου αποτελεί ύψιστη ανάγκη» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: