Έργα αγροτικής οδοποιΐας σε Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας

Τα έργα της Περιφερειακής Ενότητας που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Πάνω από 106 εκ. ευρώ θα διατεθούν τελικά για το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιΐας (Δράση 4.3.4), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μεταξύ των έργων είναι και 6 σημαντικά έργα για την Αιτωλοακαρνανία, με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 4 εκ. ευρώ, τα οποία -μεταξύ άλλων- αφορούν σε αγροτικές οδούς στην Πάλαιρο, στον Αστακό, το Τρίκορφο, τη Βαρετάδα και τη «Λαγκαδιά» Αγρινίου. Αναλυτικά τα έργα:

  1. Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας: Εκσυγχρονισμός οδών πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ΔΕ Παλαίρου: 1 εκ. ευρώ.
  2. Δήμος Ξηρομέρου:
    Α) Αγροτική οδοποιΐα ΔΕ Αστακού: 999.409,78 ευρώ.
    Β) Αγροτική οδοποιΐα Τοπικής Κοινότητας Πηγαδίων – Προδόμου – Αγραμπέλου: 489.800 ευρώ.
  3. Δήμος Ναυπακτίας: Διαμόρφωση, οδοστρωσία και βελτίωση τεχνικών αγροτικής οδοποιΐας στην ΤΚ Τρικόρφου: 499.500 ευρώ.
  4. Δήμος Αμφιλοχίας: Αγροτική οδοποιΐα Βαρετάδας (Β’ Φάση): 680.000 ευρώ.
  5. Δήμος Αγρινίου: Αγροτική οδοποιΐα περιοχής «ΛΑΓΚΑΔΙΑ»: 500.000 ευρώ.

Με αφορμή την ένταξη των έργων, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός δήλωσε: «Σημαντικά έργα για την αγροτική οδοποιία της Περιφερειακής Ενότητας εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Μου δίνει μεγάλη χαρά ότι το πρόγραμμα που σχεδιάσαμε με τον Υφυπουργό Γ. Στύλιο και τον ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτριο Παπαγιαννίδη, κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ΥπΑΑΤ, υλοποιείται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει. Πρόκειται για έργα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των αγροτών της περιοχής, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις τους, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και το σύνολο των συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος