Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Επίσκεψη Τριαντόπουλου στην Αιτωλοακαρνανία

Κοινοποίηση

«Προχωρά η αποκατάσταση μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα»

Την Αιτωλοακαρνανία επισκέφτηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, την Παρασκευή 27 Μαΐου, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, ενώ, συνομίλησε με πολίτες και παραγωγούς περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές τον περασμένο χειμώνα.

Συνάντηση με Λύρο

Αρχικά, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό επισκέφθηκε το Δημαρχείο Μεσολογγίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο, παρουσία και του Βουλευτή Κωνσταντίνου Καραγκούνη, με αντικείμενο την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που υπέστησαν ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων μηνών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, χορηγήθηκε -μεταξύ άλλων- έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία ξεπερνά τα 3,5 εκ. ευρώ, δρομολογείται η κατασκευή νέας γέφυρας στον Εύηνο, χρηματοδοτήθηκε η Περιφέρεια για την αποκατάσταση αντιπλημμυρικών υποδομών και δικτύων του ΤΟΕΒ Λεσινίου με πόρους ύψους 6,7 εκ. ευρώ, ενώ την αμέσως επόμενη περίοδο, σ’ ένα πλαίσιο στενής και γόνιμης συνεργασίας με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και σε συνέχεια ωρίμανσης του σχετικού σχεδιασμού, εντάσσονται νέα έργα αποκατάστασης – βελτίωσης υποδομών και δικτύων σε όλο το εύρος της Αιτωλοακαρνανίας.

Σε Λεσίνι και Πεντάλοφο

Στη συνέχεια, ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφθηκε το Λεσίνι, περιοχή η οποία επλήγη από πλημμυρικά φαινόμενα τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς και το Πεντάλοφο, όπου συνομίλησε με αγρότες και κτηνοτρόφους. Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η δρομολόγηση των προβλεπόμενων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οι περαιτέρω ανάγκες που έχουν προκύψει στους κτηνοτρόφους και ζητήματα που υπάρχουν σε υποδομές και δίκτυα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης και μελέτης.

Στον Δήμαρχο Αγρινίου

Ύστερα επισκέφτηκε το Δημαρχείο Αγρινίου, όπου είχε συζήτηση με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου. Τα είπαν για την περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη της περιοχής για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές και δίκτυα. Ο κ. Τριαντόπουλος ενημερώθηκε διεξοδικά απ’ τον Δήμαρχο για τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί όλες οι Δημοτικές Ενότητες. «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση. Εξήγησα στον Υφυπουργό ότι οι συμπολίτες μας υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία. Συμφωνήσαμε στην επίσπευση των διαδικασιών», σχολίασε ο κ. Παπαναστασίου.

«Παρών» και στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών

Επιπλέον, ο Υφυπουργός παρευρέθη στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου, που διεξήχθη στο Αγρίνιο. Απηύθυνε χαιρετισμό, όπου επισήμανε τις προοπτικές του κλάδου στο πλαίσιο της κατεύθυνσης για την οικοδόμηση μίας βιώσιμης και κυκλικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: