Επισκέψεις και σε τοπικές επιχειρήσεις του Θέρμου έκαναν οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι
Το Θέρμο επισκέφτηκαν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος- Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας αρμόδιος για θέματα Ομάδων Παραγωγών, Συνεργατισμού και Περιφερειακής Αγροτικής Πολιτικής Μιχαήλ Γούδας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα ΠΑΑ και Εγγείων Βελτιώσεων Γιώργος Κοντογιάννης, συνοδευόμενοι από την Γεωπόνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Πόπη Αγγελή.
Αρχικά, έγινε εκτενής συζήτηση στο Δημαρχείο Θέρμου με το Δήμαρχο Σπύρο Κωνσταντάρα και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Παπαθανασόπουλο για ζητήματα Ομάδων Παραγωγών, πιστοποιήσεων αγροτικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ και Ορεινών Περιοχών), οργάνωσης της μελισσοκομίας και της κτηνοτροφίας.
Τονίστηκε ότι η πανδημία καθιστά πιο επίκαιρη από ποτέ τη σημασία της γεωργικής παραγωγής, της μεταποίησης, της διακίνησης και κατανάλωσης τροφίμων. Η ανησυχία που προκάλεσε, άλλωστε, ενσωματώνεται στην Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και ειδικά στη στρατηγική «Απ’ το Αγρόκτημα στο Πιάτο», που αφορά την αγροδιατροφή, όπου μαζί με τη «Συμφωνία για το κλίμα» και τη «Βιοποικιλότητα» αποτελούν τις κύριες στρατηγικές ανάπτυξης της νέας ΚΑΠ.
Γούδας και Κοντογιάννης επισκέφτηκαν και τοπικές επιχειρήσεις του Θέρμου. Αρχικά στον Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό, που λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια και σήμερα έχει μέλη 149 ντόπιους κτηνοτρόφους, ο Πρόεδρος Κώστας Μυζήθρας και ο Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Αντωνόπουλος εξήγησαν την προσπάθεια ενίσχυσης του εισοδήματος των κτηνοτρόφων, επιτυγχάνοντας καλύτερες συμφωνίες στην πώληση του γάλακτος.
Στο οινοποιείο «Πέτρινο Χωριό», ο οινοποιός Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, με παραγωγή Ερυθρό Οίνο – Merlot- Syrah, βραβευμένο στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles και Λευκό Οίνο – Μαλαγουζιά, ανέλυσε πως η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά ενός κρασιού “αποφασίζονται” μέσα στους αμπελώνες στο Πετροχώρι Θέρμου.
Στο «Κτήμα Ευθυμίου», ο Ντένις Ευθυμίου με τα προϊόντα «ΟΡΕΩΝ Αιτωλικής Γης», που περιλαμβάνουν πρώτης ποιότητας Βρώσιμες Ελιές Αγρινίου και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, πλούσιο σε πολυφαινόλες και ελαιοκανθάλη, περιέγραψε πως ο «της ελαίας καρπός» είναι «μέγιστον αγαθόν προς πάσα βίου θεραπείαν».
Τέλος, στην εταιρεία Παπασημάκης Νικόλαος & Σία Ο.Ε., ο Γιώργος Παπασημάκης αναφέρθηκε στο πώς η οικογένειά του δημιούργησε μια υπερσύγχρονη μονάδα εμπορίας, επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις λειτουργίας.