Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου: Το Μεσολόγγι γιόρτασε και ανέδειξε την παράδοση

Οι εορτασμοί των 200 ετών από την Επανάσταση στο Μεσολόγγι

Με κάθε επισημότητα η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου γιόρτασε, στο μέτρο του εφικτού ένεκα των υγειονομικών περιορισμών, τη μεγάλη Εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου οπότε και συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης. Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο του Κήπου των Ηρώων. Ακολούθως, ο Δήμος οργάνωσε μετάβαση στο ποτισμένο με αίμα νησάκι της Κλείσοβας, εκεί όπου στις 25 Μαρτίου 1826 γράφτηκε με χρυσά γράμματα άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο της Ιστορίας με τους Έλληνες να κερδίζουν την ομώνυμη Μάχη αν και αριθμητικά πολύ λιγότεροι.

Φέτος έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκε στεφάνι από τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου Κώστα Δαουτίδη, την Πρόεδρο της Δ.Κ. Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή και τον Πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος» Νίκο Βλαχόπουλο.

Συναυλία με Λάλεζα

Εκτός από τις καταθέσεις στεφάνων και τον σημαιοστολισμό της πόλης ο Δήμος είχε προγραμματίσει μεγάλη συναυλία με τον Παναγιώτη Λάλεζα, καταξιωμένο ερμηνευτή παραδοσιακών τραγουδιών και την ορχήστρα του θέλοντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο να παρουσιάσει μια ποιοτική εκδήλωση, αλλά και να συμβάλλει στην ανάταση του Ελληνισμού. Η συναυλία μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου και από δύο περιφερειακά κανάλια. Δείγμα αυτού είναι τα εξαιρετικά σχόλια που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και όπου υπάρχουν Έλληνες και Μεσολογγίτες (π.χ. Καναδά) ενώ όσοι την είδαν από το διαδίκτυο (youtube, facebook) προσέγγισαν τους 10.000!

Η Δημοτική Αρχή επίσης παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που εξαιτίας της πανδημίας χρονικά μετατοπίζεται για να λάβει χώρα κυρίως κατά τον Μάϊο και Ιούνιο ενώ έχουν αποφασιστεί και εκδηλώσεις για όλη την διάρκεια του επετειακού έτους.

Δείτε σχετικό βίντεο για την Κλείσοβα:

Δείτε την συναυλία του Π. Λάλεζα:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος