Επειγόντως γιατρικό

Εφιαλτικό ήταν για τον Παναιτωλικό όσο και για τους φίλους του, το απόγευμα του Σαββάτου στη Μυτιλήνη. Η Καλλονή τον συνέτριψε πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της στη Super League, η οποία ταυτόχρονα ήταν η τρίτη χειρότερη στην δική του ιστορία στη μεγάλη κατηγορία. Πέρα από την έκταση του σκορ η εμφάνιση της ομάδας του Αγρινίου ήταν αποκαρδιωτική και πλέον τα πράγματα άρχισαν και γίνονται σοβαρά.

Οι δικαιολογίες για το βαθμό ετοιμότητας και την αγωνιστική της συνοχή, δεν ισχύουν στην περίπτωση αυτή, γιατί η εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο ήταν παντελώς αδικαιολόγητη. Τίποτα δεν λειτούργησε όπως πρέπει και αντί η ομάδα να παρουσιάζει βελτίωση με τον καιρό παρουσιάζεται όλο και χειρότερη. Άμυνα για τα μπάζα, ότι πήγαινε στην εστία έγραφε εκτός κι αν πήγαινε πάνω στον τερματοφύλακα, επίθεση που έχανε αυτά που δεν χάνονται, οργανωτική λειτουργία μηδενική. Μόνη όαση η παρουσία του Ουάρντα που μπήκε ως αλλαγή στο 65’ κι ενώ το σκορ είχε φτάσει στο 5-0!

Πλέον σε αυτό το ματς φάνηκε καθαρά ότι υπάρχει πρόβλημα σοβαρό και χρειάζονται επειγόντως δραστικά μέτρα. Αυτή δεν ήταν εικόνα ομάδας που διεκδικεί κάτι καλό, αλλά ομάδας που χρειάζεται επειγόντως γιατρικό γιατί νοσεί. Ούτε μηδενιστικό είναι αυτό ούτε επισημαίνεται γι’ αυτό τον σκοπό. Όμως η ήττα και η εμφάνιση του Σαββάτου θα έχει παρενέργειες, που σε καμία περίπτωση δεν θα κάνουν καλό. Ειδικά στο κομμάτι της ψυχολογίας αλλά και στο αγωνιστικό, αν συνεχιστεί η κατιούσα πορεία. Επαναλαμβάνω πως όλα αυτά δεν αποτελούν εύκολη κριτική μετά από μία αποτυχία, αλλά εύλογα συμπεράσματα μετά από μία φθίνουσα πορεία, που είναι πασιφανές πως πρέπει να ανατραπεί.

Λάθη που επαναλαμβάνονται και δεν διορθώνονται, μόνο προβλήματα δημιουργούν. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Η ομάδα έχει δυνατότητες και έχει φανεί αυτό σε κάποια ματς. Το γιατί δεν γίνονται τα αυτονόητα είναι το θέμα και εδώ επικεντρώνεται ο προβληματισμός. Κάτι που δεν πάει καλά πρέπει να διορθώνεται και μάλιστα όσο είναι καιρός. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι παράλογο και αυτοκτονικό. Τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει, ας το βρουν αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με το συγκεκριμένο καθήκον. Τώρα, πριν η ζημιά που γίνεται φτάσει να είναι ανεπανόρθωτη.

Εδώ πρέπει να τονιστεί πως σε αυτή τη συγκυρία ο Παναιτωλικός, χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου του. Χωρίς αμφιβολία η πικρία είναι μεγάλη από την εικόνα και το αποτέλεσμα με την Καλλονή, όμως είναι απαραίτητο περισσότερο από ποτέ, το χειροκρότημα και η στήριξη την επόμενη αγωνιστική με τον Πανιώνιο αλλά και γενικότερα στη συνέχεια. Μόνο έτσι θα βοηθηθεί η όποια προσπάθεια γίνει ώστε να διορθωθούν τα πράγματα και να επέλθει η απαραίτητη ηρεμία.

kammenos6

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος