Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Επανεκκίνηση λειτουργίας για τη Βάλβειο Βιβλιοθήκη (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/9/2016 η εκδήλωση επανεκκίνησης της Βαλβείου Βιβλιοθήκης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια αναδρομή στο παρελθόν της βιβλιοθήκης από το βιβλιοθηκονόμο κ. Μιχάλη Κιτσινέλη, ενώ στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κων/νος Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος έκανε γενικότερη αποτίμηση της κατάστασης στο Πνευματικό Κέντρο, αλλά και στη Βάλβειο βιβλιοθήκη, όπου ανακοίνωσε τη λειτουργία Λέσχης Ανάγνωσης, ολιγοήμερων εργαστηρίων επιστημών για παιδιά, καθώς και τη διεξαγωγή λογοτεχνικού διαγωνισμού. Επίσης ανακοίνωσε την πρόθεση της Διοίκησης του Π.Κ. για διεξαγωγή έκθεσης βιβλίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου, κάλεσε τους συλλόγους εκπαιδευτικών Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία για διεξαγωγή Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ή προετοιμασίας για πανελλαδικούς σχολικούς διαγωνισμούς.

Επίσης δίνεται πλέον η δυνατότητα μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στους δημότες να δηλώνουν ποιο βιβλίο πιστεύουν ότι πρέπει να διαθέτει η Βάλβειος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος και υπεύθυνος για τη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ κ. Σπύρος Συρμακέσης, ο οποίος εστίασε στο θέμα συνεργασίας βιβλιοθήκης ΤΕΙ και Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Anακοίνωσε ότι το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα θα προσφέρει τεχνική εμπειρία σε διαδικασίες ψηφιοποίησης κειμηλίων και ανάδειξης πολιτιστικού περιεχομένου, αλλά και τις δικτυακές ή άλλες υποδομές σύντομα στην υπηρεσία της Βαλβείου.

Από 1/1/2017 το ΤΕΙ δίνει πρόσβαση στο φυσικό χώρο της βιβλιοθήκης και στο αναγνωστήριο στους δημότες, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, λάτρεις του βιβλίου και στους μαθητές των σχολείων. Επίσης από 1/10/2016 πρόσβαση με απόκτηση δωρεάν κάρτας σε όλες τις βιβλιοθήκες του ΤΕΙ σε Πάτρα, Ναύπακτο, Αμαλιάδα, Αίγιο και Πύργο, χρήση και υπηρεσίας δανεισμού από τους αντίστοιχους κόμβους, δηλαδή πρόσβαση σε 99.000 τόμους.
Τέλος ο κ. Συρμακέσης ανακοίνωσε ότι το ΤΕΙ θα προχωρήσει σε δωρεά βιβλίων επιστημονικού ενδιαφέροντος προς τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική από τον κ. Σ. Χολέβα και τον κ. Θ.Νεοφώτιστο.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: