Επανεκκίνηση επειγόντως

Ο Γ. Τσιρώνης γράφει για την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την επανεκκίνηση που χρειάζεται ο Παναιτωλικός

Στον αγώνα στη Λάρισα παρότι αγωνίζονταν εκτός έδρας είχε την συντριπτική κατοχή, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις. Στο κύπελλο με τον Παναθηναϊκό έδειξε βελτιωμένος στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως μιμήθηκε τον μέτριο εαυτό του των πρώτων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα και γνώρισε την ήττα. Τα περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν για τον Παναιτωλικό και το να δείξει το καλό του πρόσωπο αποτελεί κάτι περισσότερο από επιτακτική ανάγκη.

Δεν γίνεται να έχει μία ομάδα εβδομήντα τις εκατό κατοχή μπάλας σε αγώνα και να μη δημιουργεί μία φάση για γκολ. Τουλάχιστον αυτό δεν παραπέμπει σε φυσιολογική κατάσταση και σίγουρα το στοιχείο αυτό και μόνο καταδεικνύει πως κάπου κάτι σε αυτή την ομάδα νοσεί, κάτι δε γίνεται σωστά. Αυτό συνέβη στην ομάδα του Αγρινίου στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος και στην ήττα της στη Λάρισα. Στον αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο που ακολούθησε, στο πρώτο ημίχρονο έδειξε στοιχεία βελτίωσης και θα μπορούσε αν είχε καλύτερα τελειώματα να προηγηθεί, όμως στην επανάληψη η εικόνα της ήταν ίδια με αυτή του μέτριου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα, χωρίς δημιουργία, φαντασία και πλουραλισμό στο παιχνίδι της.

Το πιο πιθανό είναι πως αν συνεχίσει έτσι θα εξαντλήσει το «εύκολο» μέρος του προγράμματος που ακολουθεί με ανεπιτυχή αποτελέσματα και όταν θα έρθουν τα δύσκολα θα έχει λιγότερες πιθανότητες να ανακάμψει και να πετύχει κάτι καλό. Συνεπώς, χρειάζεται άμεση αντίδραση αναφορικά με την αγωνιστική της εικόνα, να κάνει ουσιαστικά ένα restart και να βρει τον τρόπο να πάρει αποτελέσματα βελτιώνοντας κυρίως το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο χρόνος πλέον για την αλλαγή εικόνας αρχίζει να πιέζει και να στενεύουν τα περιθώρια που υπάρχουν για να επιτευχθεί η ανάκαμψη αυτή.

Στον αγώνα με τον Λεβαδειακό στο Αγρίνιο που ακολουθεί, ο Παναιτωλικός δεν πρέπει μόνο απλά να διεκδικήσει και να πάρει τη νίκη, αλλά να έχει και εικόνα τέτοια που να πείθει πως μπορεί και δικαιούται να πετύχει κάτι καλό στο φετινό πρωτάθλημα. Να δείξει πως έχει τον τρόπο να δημιουργήσει επιθετικά, πως μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα κάνει και το κυριότερο πως οι παίκτες του θέλουν να δώσουν το εκατό τις εκατό στον αγωνιστικό χώρο. Ουσιαστικά να κάνει το restart στην αγωνιστική του πορεία και να αφήσει οριστικά πίσω τον μέτριο εαυτό. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει ούτε άλλη επιλογή.

Δίπλα του πρέπει να σταθεί και ο κόσμος και να βοηθήσει με τις εκδηλώσεις του ώστε να εμψυχώσει αυτή την προσπάθεια. Ας γίνει μια επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς. Στην αγωνιστική εικόνα και στην διάθεση των παικτών, αλλά και στην προσέλευση του κόσμου και στην στήριξή του στην ομάδα. Αν έρθουν τα καλά αποτελέσματα, τουλάχιστον στα παιχνίδια με βατούς αντιπάλους όπως αυτό του Σαββάτου, τότε και η ψυχολογία όλων θα ανεβεί και οπωσδήποτε η νευρικότητα και τα λάθη θα μειωθούν ως συνέπεια αυτού. Άρα πάση θυσία και αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, θα πρέπει στο γήπεδο να εμφανιστεί ένας διαφορετικός Παναιτωλικός. Αποφασισμένος, ουσιαστικός και πάνω απ’ όλα πειστικός στο μάτι του φιλάθλου αλλά και του αντιπάλου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος