Έως 31 Ιουλίου εκδήλωση ενδιαφέροντος για την «2η Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών»

0
7

Ο Δήμος Αγρινίου απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην «2η Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών»

Ο Δήμος Αγρινίου απευθύνει εκ νέου πρόσκληση για συμμετοχή στη «2η Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών», που θα υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο χώρο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς – αίθουσα Γλυπτοθήκης (πλατεία Δημάδη). Στην έκθεση τιμώμενος καλλιτέχνης θα είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στο [email protected] μέχρι και τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023. 

Ποιοί μπορεί να συμμετέχουν:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εικαστικοί που αποδεδειγμένα κατάγονται ή δραστηριοποιούνται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Είδος έργων:

Στην έκθεση θα γίνονται δεκτά έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, κεραμικής, αγιογραφίας, μικτής τεχνικής και εγκαταστάσεις.

Τα έργα σε χαρτί πρέπει να είναι κορνιζωμένα ή τοποθετημένα σε πασπαρτού, και τα έργα σε καμβά τελαρωμένα ώστε να είναι έτοιμα για ανάρτηση.

Τι πρέπει να υποβάλλετε:

Θα πρέπει ν’ αποστείλετε με e-mail στο [email protected] με θέμα 2η Έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών τα ακόλουθα:

  1. Φωτογραφίες 1-3 έργων σας που προτίθεστε να εκθέσετε, σε ξεχωριστά αρχεία φωτογραφίας, σε μορφή jpg μεγάλου μεγέθους, μεγάλης ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης.
  2. Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά: Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, ύψος Χ πλάτος) και Χρονολογία δημιουργίας έργου.
  3. Σύντομο βιογραφικό σας (μέχρι 150 λέξεις)
  4. Στοιχεία επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο.

Σημαντικές σημειώσεις:

Για διευκρινίσεις ή ερωτήσεις που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη διαδικασία της υποβολής μπορείτε να επικοινωνείτε στη διεύθυνση υποβολής [email protected]. Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης θα δίνονται μόνο στους καλλιτέχνες οι οποίοι θα επιλεγούν, και όχι πριν τη διαδικασία της επιλογής τους. Υποβολές οι οποίες δεν θα περιλαμβάνουν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Με τους επιλεγέντες εικαστικούς θα επικοινωνήσει άμεσα η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης με απαντητικό e-mail, στο οποίο θα περιλαμβάνεται πλήρης ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας.

Οι εικαστικοί που τελικά θα συμμετέχουν στην έκθεση δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση.

Προσοχή:

  • Η θεματολογία είναι ελεύθερη. Δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε νέα έργα, μπορείτε να καταθέσετε και παλαιότερα έργα σας εφόσον κρίνετε ότι αυτά σας αντιπροσωπεύουν.
  • Ο κάθε εικαστικός μπορεί να συμμετέχει το ανώτερο με 3 έργα. Το άθροισμα των διαστάσεων των έργων δεν θα πρέπει να ξεπερνά την κάλυψη επιφάνειας 2 μ. σε πλάτος και 1,5 μ. σε ύψος.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση, στο πίσω μέρος τους τα έργα να έχουν σύρμα ή κάποιο άλλο σύστημα ανάρτησης διότι στον χώρο απαγορεύεται η χρήση καρφιών.

Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής υλικού στο [email protected]:
Μέχρι και τη Δευτέρα 31η Ιουλίου 2023.

Προθεσμία παράδοσης έργων έκθεσης:

Τα έργα θα παραδίδονται στην αρμόδια επιτροπή από Δευτέρα 4 έως Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα της Γλυπτοθήκης (παλαιά Δημοτική Αγορά, πλατεία Δημάδη).

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.