Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Εορτασμός του Αγίου Νικολάου στα Καλύβια Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων των Καλυβίων, αλλά και των γύρω περιοχών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του χωριού. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (5/12) λιτάνευση της Εικόνας του πολιούχου από τον νέο Ιερό Ναό στον Παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Κοιμητήριο).

Την πομπή συνόδευσε επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου και μαθητές των σχολείων… Ακολούθησε η τέλεση Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας όπου χοροστάτησαν οι ιερείς Θ. Αθανασόπουλος, ο πατήρ Κ. Τσιτσιβός και ο πρωτοπρεσβύτερος Β. Μπρέσιακας, ο οποίος απεύθυνε κήρυγμα προς τους πιστούς.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων επισήμων, οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Ν. Καζαντζής και Ευθ. Γρίβας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων Γρ. Τσελεπής, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Φαρμάκης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, Θ. Λανόπουλος, ο Διευθυντής του Γυμνασίου, Π. Βάρρας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Νικολάου κορυφώθηκαν την Κυριακή (6/12) με την τέλεση του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Φωτογραφίες και πληροφορίες από το kalyvia.gr

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: