Έναρξη αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Πράσινος Τρύγος»

Το μέτρο αποσκοπεί στη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών

Σε ισχύ τίθεται το πρόγραμμα του μέτρου πρώιμης συγκομιδής (πράσινος τρύγος) για το έτος 2022. Το μέτρο αποσκοπεί στη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών, προκειμένου οι εκμεταλλεύσεις τους να καταστούν οικονομικά βιώσιμες. Το συνολικό ύψος των διαθέσιμων κονδυλίων του προγράμματος καθορίζεται σύμφωνα με το «Εθνικό Πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2019-2023» σε 500.000 ευρώ. Ως «πρώιμη συγκομιδή» νοείται η ολική καταστροφή ή απομάκρυνση των σταφυλιών που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει με επακόλουθο εκμηδενισμό της απόδοσης της σχετικής έκτασης.

Δικαιούχοι της στήριξης είναι οι αμπελουργοί, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών, που εκμεταλλεύονται έκταση αμπελοκαλλιέργειας με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, υπό την προϋπόθεση ότι είναι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων, που είναι εγγεγραμμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο και στα οποία καλλιεργούνται οι προβλεπόμενες ποικιλίες.

Η ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται με αίτηση των ενδιαφερομένων στις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής. Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 11 Μαΐου 2022.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες