Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου στα μέλη του ΣΕΕΔΑ: «Παραιτηθείτε από ιδιότητες, αξιώματα και θέσεις σε Ομοσπονδία και Συνομοσπονδία»

Κοινοποίηση

ΕΣΑ: «Συνδικαλιστική εντιμότητα και τοξικότητα»

Για «συνδικαλιστική εντιμότητα και τοξικότητα» κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου (ΕΣΑ) στον απόηχο των ανακοινώσεων του νεοσύστατου Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών του Δήμου Αγρινίου (ΣΕΕΔΑ). Το ΔΣ του ΕΣΑ δίνει στην δημοσιότητα προσωπική επιστολή που είχε στείλει στις 24 Ιανουαρίου στα μέλη του ΣΕΕΔΑ (και πρώην μέλη του ΕΣΑ) Ιωάννη Γιοπάνο, Θεόδωρο Δεληγιάννη, Σωκράτη Κωστίκογλου και Λυσίμαχο Σύρμο. Ο ΕΣΑ καλεί τους αποχωρήσαντες να παραιτηθούν από ιδιότητες, αξιώματα και θέσεις σε Ομοσπονδία και Συνομοσπονδία που κατέχουν ως μέλη του ΕΣΑ.

«Στις 24-1-2024 το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έστειλε στους αυτοδιαγραφέντες και αποχωρήσαντες από μέλη του, προσωπική επιστολή ζητώντας τους το αυτονόητο. Το έπραξε χωρίς να τρέφει αυταπάτες. Σήμερα, 28 ημέρες μετά, δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή που τους απέστειλε (χωρίς να απαντηθεί ποτέ) και δηλώνει ότι για την εξαγωγή συμπερασμάτων εμπιστεύεται την κρίση των αναγνωστών», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΣΑ και παρατίθεται η σχετική επιστολή.

Η επιστολή που είχε στείλει ο ΕΣΑ

Υπενθυμίζοντας το αυτονόητο και έντιμο

Προς τους κυρίους:
Γιοπάνο Ιωάννη
Δεληγιάννη Θεόδωρο
Κωστίκογλου Σωκράτη
Σύρμο Λυσίμαχο

Κοιν.: Δ.Σ. ΟΕΣΒΔΕΝ
Αντιπρόσωποι ΟΕΣΒΔΕΝ
Εμπορικοί Σύλλογοι μέλη ΟΕΣΒΔΕΝ

Κύριοι, το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. σας θυμίζει και σας καλεί να πράξετε το έντιμο και αυτονόητο μετά την αυτοδιαγραφή σας από τη δύναμη των μελών του. Να παραιτηθείτε άμεσα από ιδιότητες, αξιώματα και θέσεις σε Ομοσπονδία και Συνομοσπονδία που κατέχετε ως μέλη του Ε.Σ.Α. Σας υπενθυμίζει ότι η εκλογή σας, η παρουσία και συμμετοχή σας στις παραπάνω οργανώσεις είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την ιδιότητα του μέλους του Ε.Σ.Α.

Με αυτή την ιδιότητα μετείχατε στις εκλογές, αυτή εκθειάζατε, στο όνομα αυτής και του Συλλόγου αρθρώσατε το λόγο σας και εκλεγήκατε. Θυμίζουμε ότι η εκλογή σας έγινε με μυστική ψηφοφορία, προέκυψε από τη συμμετοχή στην κάλπη αποκλειστικά και μόνο μελών του Συλλόγου, με αυτή την ιδιότητα ψήφισαν και με αυτή την ιδιότητα εκλεγήκατε.

Κατά συνέπεια δεν δικαιούστε ούτε νομιμοποιήστε να κατέχετε και να καταχράστε κάτι που πλέον δεν σας ανήκει, κάτι που αυτόβουλα αρνηθήκατε!

Ελπίζουμε έστω τώρα να πράξετε το αξιοπρεπές, το ηθικό και έντιμο χωρίς να επικαλεστείτε άρθρα και νόμους που δε σας απαγορεύουν να συνεχίσετε στο λάθος δρόμο.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: