Εκπαιδευτικοί του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου στη Βαρκελώνη για επιμόρφωση στις πιο πρόσφατες διδακτικές προσεγγίσεις

Στο πλαίσιο δράσης Erasmus+

Σε πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας, που πραγματοποιήθηκε στον φορέα Europass Teacher Academy – European Academy of Creativity S.L. στην Βαρκελώνη, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου Μαρία Αποστόλου, Αλίκη Καραγκούνη, Κωνσταντίνος Μαρνέζος, Θεοδώρα τόλη και Κωνσταντίνα Φλώρου. Η συμμετοχή τους έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Teach with a Twist! Motivate your Students with Creative Teaching Strategies» και φαίνεται πως ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για επαγγελματική ανάπτυξη και επιμόρφωση στις πιο πρόσφατες διδακτικές προσεγγίσεις.

Μεταξύ 21 και 28 Ιανουαρίου, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του Αγρινίου ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας της Καταλονίας, προκειμένου ν’ αποκτήσουν δεξιότητες και να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά ψηφιακά εργαλεία, να εμπλέξουν αποτελεσματικά και να παρακινήσουν τους μαθητές. Έμαθαν ότι η ενσωμάτωση της δημιουργικής, οπτικής και έντεχνης συλλογιστικής (visual and artful thinking), η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργία δραστηριοτήτων με επίκεντρο τους μαθητές και η χρήση της τεχνολογίας μπορούν να φέρουν την ανατροπή.

Η επαφή με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες ενίσχυσε τη διαπολιτισμική ανταλλαγή και τη δυνατότητα σύγκρισης εκπαιδευτικών πρακτικών. Η δε επίσκεψη σε μουσεία και αξιοθέατα της πόλης πρόσθεσε μία πολιτιστική διάσταση στην εκπαιδευτική εμπειρία τους.

Η παιδαγωγική ομάδα του Erasmus+ του σχολείου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Διευθυντή του σχολείου Ιωάννη Ζέλο, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προετοιμασία και υλοποίηση της κινητικότητας, αλλά και προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το ΙΚΥ, την εθνική μονάδα συντονισμού.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες