Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Ολοκληρώθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις της Αστυνομίας σε σχολεία της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου

Εκπαιδεύτηκαν 700 περίπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν, κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο, ενημερωτικές δράσεις – παρουσιάσεις σε σχολεία στη Ναύπακτο και στο Αντίρριο, τις οποίες παρακολούθησαν 700 περίπου μαθητές και ενήλικες. Ο Διοικητής και οι Αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας πραγματοποίησαν διαλέξεις στους μαθητές με αντικείμενο την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την ενδοοικογενειακή βία και τον σχολικό εκφοβισμό.

Σκοπός των διαλέξεων ήταν οι μαθητές να είναι σε θέση ν’ αναγνωρίζουν τα οφέλη του διαδικτύου, ως εργαλείο της μαθησιακής διαδικασίας, ενώ στόχος των παρουσιάσεων αποτέλεσε επίσης η ευαισθητοποίηση και η ενσυναίσθηση των μαθητών απέναντι σε κάθε μορφή βίας.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και διαδικτυακών απειλών σε ενήλικες που συμμετείχαν σε προγράμματα κατάρτισης σε Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ναυπάκτου.

Η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να διοργανώνει ανάλογες εκπαιδευτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς και τις Αρχές, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και κυρίως της νεολαίας.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: