Εκδρομή σε Καλαμπάκα – Μετέωρα – Περτούλι από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Δεκεμβρίου η επόμενη εξόρμηση του Συλλόγου

Με συμμετοχή 65 ατόμων ο Ορειβατικός Σύλλογος έκαμε εκδρομή στη Βάλια Κάλντα το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου. Γιάννενα, Ζαγόρι, Γρεβενίτι, η λίμνη με τα νούφαρα, Βοβούσα, ήταν οι σταθμοί. Την Κυριακή, η 25μελής Ορειβατική Ομάδα έκαμε διάσχιση 10 ωρών από την Βοβούσα στο Αρκουδόρεμα, στις λίμνες Φλέγγα, στην κορυφή Φλέγγα (2.159 μ) και τέλος στο καταφύγιο Μαυροβουνίου, στον δρόμο που οδηγεί στη λίμνη πηγών Αώου.

Επόμενη εξόρμηση του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 4 – 5 Δεκεμβρίου, αυτή τη φορά στον νομό Τρικάλων, στο Περτούλι, 1.150 μέτρα υψόμετρο. Το χωριό είναι χτισμένο μέσα σε έλατα, στις πλαγιές του Κόζιακα. Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στις 9 από τα τρένα, με αρχικό προορισμό την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα. Διαμονή στο Νεραϊδοχώρι. Στη διαδρομή οι εκδρομείς θα επισκεφτούν την Μονή του Τιμίου Σταυρού με τους 13 τρούλους.

Την επόμενη μέρα θα δημιουργηθούν δύο ομάδες: Η Α’ ομάδα θα πραγματοποιήσει τη διάσχιση Κόζιακα – Κόρη. Η Β’ ομάδα θα περπατήσει στα περίφημα Περτουλιώτικα λιβάδια, ένα τοπίο που περιβάλλεται από ελατόδασος 33.000 στρεμμάτων.

Πληροφορίες στα Γραφεία του Συλλόγου, τηλ. 6947 220731, Βασίλης Νταούλης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος