Εγχειρίδιο για την θαλάσσια στρατηγική στο Ιόνιο από την Περιφέρεια

Παρουσιάζονται στόχοι για την περιβαλλοντική αξιολόγηση του θαλάσσιου χώρου του Ιονίου

Στην έκδοση επιστημονικής έκθεσης, που αφορά την αξιολόγηση της περιβαλλοντικής κατάστασης του θαλάσσιου χώρου του Ιονίου, προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Παρουσιάζονται οι στόχοι, η προσέγγιση τα αποτελέσματα και τα επόμενα βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν με στόχο την καλύτερη συνεργασία μεταξύ θεσμικών φορέων για την περιβαλλοντική αξιολόγηση του θαλάσσιου χώρου του Ιονίου. Η έκθεση στηρίζεται στα δεδομένα του Ευρωπαϊκού έργου HARMONIA, που συμμετείχε η Περιφέρεια.

Το έργο αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση του υπάρχοντος επιστημονικού δικτύου. Από τα αποτελέσματα του έργου επωφελούνται περιφερειακές και εθνικές αρχές, που είναι επιφορτισμένες με την αξιολόγηση, διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και επιστημονικοί φορείς και οργανώσεις.

Με αυτό τον τρόπο αρχές, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχουν όλα τα δεδομένα που αφορούν στο σχεδιασμό θαλάσσιων και παράκτιων υποδομών και στην άμεση ενημέρωση για την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων που την περιβάλλουν.

Για τα περιεχόμενα της έκθεσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Φυσικών Πόρων Λάμπρος Δημητρογιάννης ενημερώθηκε από στελέχη της Περιφέρειας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έκδοση ενός εγχειριδίου που θα βοηθήσει τους φορείς για μια νέα θαλάσσια στρατηγική κι ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος