Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Έγραψαν ιστορία οι αθλητές στίβου της ΓΕΑ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών 2019

Στην ιστορία του Αγρινιώτικου αθλητισμού έχουν καταγραφεί οι επιτυχίες των αθλητών στίβου της ΓΕΑ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών –Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου. Οι αθλητές της Γυμναστικής Εταιρείας αγωνίστηκαν και πρωταγωνίστησαν στο Πρωτάθλημα, ενώ ανάλογες εμφανίσεις είχαν γίνει πριν από 40 χρόνια!

Ο Κώστας Σταμούλης απέδειξε ότι έχει καθιερωθεί στους κορυφαίους δρομείς αποστάσεων της Ελλάδας, αφού μετά από σκληρή μάχη με τους πιο καλούς αθλητές των 5000μ. στην χώρα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο χάνοντας από τον Μάριο Αναγνώστου, που πρόσφατα διακρίθηκε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Ο Χρήστος Τρομπούκης, με συνεχείς παρουσίες στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό των 1500μ. και την έβδομη στον τελικό των 800μ.

Ο ανερχόμενος 20χρονος Θοδωρής Αρωνιάδας έδειξε με την αγωνιστικότητα του ότι ανήκει κι αυτός στους καλύτερους δρομείς στις μεσαίες αποστάσεις, αφού κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 1500μ. και την δέκατη στον τελικό των 5000μ. με νέο ατομικό ρεκόρ.

Έκπληξη αποτέλεσε η επανεμφάνιση στον τελικό των 5000μ. γυναικών της παλιάς πρωταθλήτριας και προπονήτριας των ακαδημιών Ελένης Νικολοπούλου, με φετινό ατομικό καταλαμβάνοντας την δέκατη πέμπτη θέση.

Περήφανος προπονητής ο Ποσονίδης

Ο προπονητής των αθλητών της ΓΕΑ Μπάμπης Ποσονίδης δήλωσε μετά από τις διακρίσεις των παιδιών: «Αισθάνομαι περήφανος και αρκετά συγκινημένος για τις εμφανίσεις των αθλητών μου. Οι επιτυχίες αυτές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία για δύο σπουδαίους λόγους.

Πρώτον είχαμε περισσότερο από σαράντα χρόνια να καταφέρει, ένας επαρχιακός σύλλογος, να έχει τρεις αθλητές σε εξάδα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών που είναι το κορυφαίο εγχώριο αθλητικό γεγονός του στίβου.

Δεύτερον οι διακρίσεις αυτές επετεύχθησαν μέσα από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες από τους αθλητές μου.

Ο Κώστας και ο Θοδωρής καταφέρνουν να σπουδάζουν σε απαιτητικές σχολές (ΤΕΦΦΑ Θεσσαλονίκης και Γεωπονική Σχολή Αθηνών) και το δύσκολο πρόγραμμα του πρωταθλητισμού κάνει πολύ δύσκολο το έργο τους.

Ο Χρήστος Τρομπούκης εργάζεται καθημερινά και 4-5 φορές την εβδομάδα γυμνάζεται στην Αμφιλοχία σε αντίξοες συνθήκες, ενώ φωτεινό παράδειγμα αποτελεί για τους νέους αθλητές η προσπάθεια της Ελένης Νικολοπούλου που κατάφερε να είναι στη δεκαπεντάδα των καλύτερων Ελληνίδων δρομέων των 5χμ στο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μετά από μακρόχρονο διάστημα αποχής και σε μια περίοδο που επιτελεί με επιτυχία το ρόλο της προπονήτριας, της φοιτήτριας, της μητέρας και συζύγου.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών με τις χορηγίες τους, τον Γιώργο Μανδέλλο, τον Διονύση Αυγέρη, τον Ανδρέα Σκαρτσάρη και τον Αντώνη Γκριμότση».

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: