Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Εγκρίθηκε από το ΥΠΟΙΚ ο δρόμος Κατούνα-Λουτράκι

Κοινοποίηση

Ο δρόμος Κατούνα-Λουτράκι Ακτίου-Βόνιτσας, ένα από τα 23 νέα έργα οδοποιΐας που εντάχθηκαν στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Πρόκειται για πολύ μεγάλης σημασίας έργο για τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας το οποίο η δημοτική Αρχή επεδίωξε, με αποτέλεσμα να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Π.Δ.Ε. προϋπολογισμού 3.550,000€, με Φορέα Υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Το έργο θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και θα βοηθήσει την ένωση της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος με τον υπόλοιπο δήμο, ενώ θα συμβάλλει στη σύνδεση και την επίλυση πολλών προβλημάτων στην περιοχή του Λουτρακίου.

Είναι μήκους 8,160 μέτρων που σήμερα απαιτείται περίπου μισή ώρα για να διανυθεί κι ενώνει το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας διευκολύνοντας την κινητικότητα της Κωνωπίνας, του Αετού, του Αγίου Νικολάου, της Κομποτής και της Κατούνας αλλά και όσων θέλουν να κινηθούν προς το Λουτράκι, την Βόνιτσα, Πάλαιρο, Λευκάδα. Θα είναι η διέξοδος του ορεινού κεντρικού Ξηρομέρου προς την Θάλασσα, προς την εθνική οδό Αμφιλοχίας –Βόνιτσας όπως και την εναλλακτική λύση Αγρινίου-Βόνιτσας παρακάμπτοντας την Αμφιλοχία.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: