Εγκρίθηκαν 157 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων στον ΕΛΓΑ

Για έως 8 μήνες οι προσλήψεις – Οι ειδικότητες

Την πρόσληψη 157 ατόμων ενέκρινε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, για την κάλυψη παροδικών αναγκών στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) – Ν.Π.Ι.Δ.. Η διαδικασία προχώρησε έπειτα από αίτημα του ΕΛΓΑ για πρόσληψη προσωπικού, χρονικής διάρκειας απασχόλησης μέχρι οκτώ (8) μήνες. Οι προσλήψεις κρίθηκαν αναγκαίες καθώς από το Φεβρουάριο του 2021 σημειώθηκαν επανειλημμένα παγετοί που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Άλλωστε, σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών, δενδρωδών καλλιεργειών, χειμερινών κηπευτικών και εσπεριδοειδών σε όλη την επικράτεια της χώρας, υποβλήθηκε αυξημένος αριθμός αναγγελιών για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο καθώς και στο πάγιο κεφάλαιο, ενώ αναμένονται ζημιές και στο φυτικό κεφάλαιο. Η έγκαιρη υλοποίηση του έργου των εκτιμήσεων των εκτεταμένων ζημιών, από τα ανωτέρω αναφερόμενα αλλά και από άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια του έτους, ωστόσο, είναι αδύνατη από το γεωτεχνικό προσωπικό που διαθέτει σήμερα ο ΕΛ.Γ.Α., μετά την αποχώρηση από την υπηρεσία μεγάλου μέρους των γεωτεχνικών τακτικών υπαλλήλων την τελευταία πενταετία λόγω συνταξιοδότησης και κινητικότητας.

Οι ειδικότητες:

  • εκατόν πενήντα (150) ατόμων γεωτεχνικών (140 ατόμων ΠΕ Γεωπόνων και 10 ατόμων ΠΕ Κτηνιάτρων),
  • τριών (3) ατόμων πληροφορικής (2 ατόμων ΠΕ Πληροφορικής και ενός (1) ατόμου ΤΕ Πληροφορικής) και
  • τεσσάρων (4) ατόμων ΠΕ Διοικητικών – Οικονομικών.

Το συνολικό ύψος της δαπάνης για τις ανωτέρω προσλήψεις των 150 γεωτεχνικών ανέρχεται στο ποσό των 2.400.000,00 ευρώ (590.000,00 ευρώ για το έτος 2021 και 1.810.000,00 ευρώ για το έτος 2022).

Η δαπάνη αυτή θα καλυφθεί από έσοδα του Οργανισμού και, για τον λόγο αυτό, έχουν προβλεφθεί σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους και του 2022, διότι μέρος της απασχόλησης του αιτούμενου προσωπικού θα πραγματοποιηθεί εντός του 2022.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος