Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Γονεϊκότητες» από το Φεστιβάλ Photopolis (ΦΩΤΟ)

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου - 105 φωτογράφοι από 24 χώρες παρουσιάζουν με 171 φωτογραφίες τις όψεις της γονεϊκότητας

Κοινοποίηση

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης του Φωτογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγρινίου! Τα εγκαίνια, στα οποία προσήλθε πλήθος κόσμου και σημαντικές παρουσίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, επιλέχθηκε να πραγματοποιηθούν τη συγκεκριμένη μέρα προς τιμήν της Μητέρας, μιας και η 12η Μαΐου έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας.

Ο χώρος της έκθεσης, το Μουσείο Χρήστου Καπράλου, ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος δεδομένου ότι ο Χρήστης Καπράλος είναι από τους ελάχιστους Νεοέλληνες καλλιτέχνες που ασχολήθηκε ειδικά με μια ιδιαίτερη πτυχή της γονεϊκότητας, τη μητρότητα, τόσο συστηματικά και σε τέτοια έκταση. Σε αυτόν το χώρο 105 φωτογράφοι από 24 χώρες παρουσιάζουν με 171 φωτογραφίες τις όψεις της γονεϊκότητας και ερμηνεύουν με το φακό τους τι σημαίνει γι’ αυτούς αυτή η τόσο απλή και ταυτόχρονα πολύπλοκη έννοια.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Γιαννιώτης Παναγιώτης, Γεωργία Μπόκα, Χρύσα Τασολάμπρου, Ανδρέας Σκαρτσάρης και η Διευθύντρια πολιτιστικών του Δήμου Έφη Τσιακανίκα.

Από τους συμμετέχοντες με φωτογραφίες τους στην έκθεση παραβρέθηκαν στα εγκαίνια από τα Χανιά η Τόνια Βιολάκη, από τη Δράμα η Σοφία Μποντρουά – Μαυρίδου, από τη Χίο η Εύη Μαυρωνη και Έφη Παλάντζα, από την Φωτογραφική ομάδα Λειβαδιάς ο Θάνος Τσάκαλος, και από άλλες περιοχές ο Παύλος Κουτρουμπάς, η Αγγελική Αγγέλη και άλλοι.

Το Δ.Σ., με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια, καθώς και τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας art8 που βοήθησαν στο στήσιμο της έκθεσης και στην καλή οργάνωση των εγκαινίων.

Πληροφορίες εν τάχει για την έκθεση

Επιμέλεια έκθεσης: Ελένη Μουζακίτη, Πάνος Καλτσάς.
Χώρος: Μουσείο Καπράλου, Αγρίνιο.
Διάρκεια: 12-25 Μαΐου.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-13:00 και 16:30-19:30 – Σάββατο: 09:00-13:00.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: