Εγκαινιάστηκαν τα προσωρινά γραφεία της Μητρόπολης στο Αγρίνιο

Θα λειτουργήσουν οι βασικές Διοικητικές Υπηρεσίες

Εγκαινιάστηκαν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου τα ανακαινισμένα και προσωρινά γραφεία της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο. Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Δημάρχου Γεωργίου Παπαναστασίου, των τοπικών Αρχών, αλλά και πλήθους πιστών. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου του Επισκοπείου, στην έδρα της Μητρόπολης στο Μεσολόγγι, αλλά και την δημιουργία γραφείων στο Αγρίνιο.

Τα γραφεία της Μητρόπολης θα εγκατασταθούν στο ιστορικό Φαφούτειο Οικοτροφείο όταν ολοκληρωθεί η εκ βάθρων ανακαίνισή του. Μέχρι τότε, για τα γραφεία της Μητρόπολης στην πόλη επελέγη ο 1ος όροφος του πνευματικού κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής. Εκεί θα λειτουργήσουν οι βασικές Διοικητικές Υπηρεσίες, το Γραφείο και το Ιδιαίτερο Γραφείο του Μητροπολίτη, το Γραφείο του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, το Γραφείο του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγρινίου, το Γραφείο Γάμων και Διαζυγίων και το Γραφείο Νεότητας.

Κατά την ακολουθία έψαλλαν οι διδάσκοντες στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου «Δαυίδ ο Ψαλμωδός». Την κορδέλα έκοψαν από κοινού ο Σεβασμιώτατος με τον Δήμαρχο.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος