Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Σωτηροπούλου «Μαγικός Ρεαλισμός»

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως και τις 7 Νοεμβρίου, είναι επισκέψιμη από σχολεία

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Χριστίνας Σωτηροπούλου με τίτλο «Μαγικός Ρεαλισμός» πραγματοποίησε ο Δήμος Αγρινίου, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου: «Η κα. Σωτηροπούλου έχει καταφέρει να συνδυάσει και τις δύο ιδιότητες της, ως παιδαγωγού και ως ζωγράφου και έτσι μας μεταφέρει όλους στη μαγεία της παιδικής ηλικίας, στη μαγεία της ζωής και πόσο σημαντικό είναι να γυρνάμε στα παιδικά μας χρόνια, που από εκεί αντλούμε δυνάμεις σε πολλές δύσκολες στιγμές».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης τόνισε: «Η κα. Σωτηροπούλου είναι και ζωγράφος εκτός από μητέρα, σύζυγος, εκπαιδευτικός και εθελόντρια. Έχει το ταλέντο, τις προσωπικές της εμπειρίες να τις μετουσιώνει σε μηνύματα θετικά για όλους».

Η ίδια η ζωγράφος ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο για το βήμα που της δόθηκε να πραγματοποιήσει την έκθεση. Επικαλέστηκε το απόφθεγμα «χρειάστηκε να γεράσω για να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί» του Ισπανού Ζωγράφου Ζουάν Μιρό και είπε ότι «κοιτώντας τις ζωγραφιές των παιδιών καταλαβαίνουμε αμέσω, τι θέλουν να μας πουν. Στους πίνακες αναδεικνύονται η φαντασία, η δημιουργικότητα και ο αυθορμητισμός της παιδικής ηλικίας». Επίσης επιθυμία της ήταν να βρίσκεται ένας πίνακάς της στο σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του παιδιού», όπου και τον προσέφερε.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως και τις 7 Νοεμβρίου, είναι επισκέψιμη από σχολεία τις ακόλουθες Παρασκευές: 22/10, 29/10 και 5/11, από 9:00 πμ-13:00 και από ΚΔΑΠ κατόπιν συνεννόησης. Κατά την επίσκεψή τους τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία ν’ αποτυπώσουν τη δική τους φαντασία σε διαμορφωμένο καμβά που θα τον τοποθετήσουν στη δική τους σχολική μονάδα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6984758582. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες παιδαγωγικές δράσεις.

Ώρες λειτουργίας:

  • Καθημερινά εκτός Παρασκευής, 18:00-21:00.
  • Σαββατοκύριακα, 11:00-13:00 και 18:00-21:00.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος