Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

ΕΦΚΑ: Αναρτώνται ενιαία ειδοποιητήρια για τις εισφορές Ιουλίου

Κοινοποίηση

Εντός της ημέρας η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων – Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής η 15η Σεπτεμβρίου

Ενιαία ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους θα εκδίδει από εδώ και πέρα ο e-ΕΦΚΑ.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται ν’ αναρτηθούν τα ενιαία ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) μηνός Ιουλίου 2020 των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοτελώς απασχολούμενων, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 15η Σεπτεμβρίου.

Η ενοποίηση των ειδοποιητηρίων είναι αποτέλεσμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 4670/2020, που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020. Η νέα απλουστευμένη και εκσυγχρονισμένη διαδικασία ειδοποίησης των ασφαλισμένων θα είναι μόνιμου χαρακτήρα και θα βελτιώνει αισθητά την αποτελεσματικότητα του φορέα, θα μειώνει τη γραφειοκρατία και θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιπτώσεις υπόχρεων ασφάλισης για επικούρηση και πρόνοια μη μισθωτοί φθάνουν τις 200.000 και ειδικότερα είναι:

-Μηχανικοί του πρ. ΤΣΜΕΔΕ (πρ. ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται για επικουρική και για εφάπαξ.
-Γιατροί – υγειονομικοί του πρ. ΤΣΑΥ (πρ. ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται μόνο για εφάπαξ.
-Δικηγόροι Αθηνών του πρ. ΤΑΝ πρ. (ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται για επικουρική και για εφάπαξ.
-Δικηγόροι υπόλοιπης Ελλάδας (πρ. ΕΤΑΑ), οι οποίοι ασφαλίζονται για επικουρική.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: