ΔΥΠΑ: Εκπαιδευτικό επίδομα 1.000 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Οι προϋποθέσεις

Ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα κατάρτισης με εκπαιδευτικό επίδομα

Νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες με εκπαιδευτικό επίδομα (voucher) ύψους 1.000 ευρώ. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ ένα νέο πρόγραμμα επανακατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων, που δίνει voucher έως και 1.000 ευρώ, αλλά και πιστοποίηση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναλυτικά:

  • Κατάρτιση σε ψηφιακές και «πράσινες δεξιότητεs» υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας (50-250 ώρες)
  • Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 1.000 ευρώ
  • Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 35% του προγράμματος της διά ζώσης εκπαίδευσης. Για συμμετοχή επικοινωνούν με παρόχους κατάρτισης (ΚΕΚ) και να δηλώσουν ενδιαφέρον για εγγραφή, αφού πρώτα δημοσιευτεί το πρόγραμμα. Πρέπει δε να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
  • Hλικία άνω των 18 ετών
  • Απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Σύμφωνα με το iefimerida, δεν υπάρχει διαφορά αν ο εργαζόμενος είναι με σύμβαση πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού και όταν κάνουν την αίτηση αλλά και όταν εισέρχονται στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος