Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025

Αιτωλοακαρνανία: Δράσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Συντήρησης

Συμμετείχαν συνολικά 180 μαθητές

Κοινοποίηση

Μία σειρά από δράσεις σε μνημεία, μουσεία και εργαστήρια συντήρησης αρμοδιότητάς της ολοκλήρωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Συντήρησης με τη συμμετοχή συνολικά 180 μαθητών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν από την αναπληρώτρια τμηματάρχη συντήρησης της Εφορείας Αφροδίτη Τηλιγάδα. Σκοπός ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές το επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων.

Έγιναν οι εξής δράσεις:

  • Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο: Δημιουργία εκμαγείων – αντιγράφων (Αφροδίτη Τηλιγάδα και Δήμητρα Γαβρίνα).
  • Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου πόλης Λευκάδας: Εκκλησιαστικά κειμήλια πριν και μετά την συντήρηση (Αφροδίτη Τηλιγάδα και Αντωνία Χατζόγλου).
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου: «Αχ αυτά, τα γλυπτά πιο όμορφα δεν μπορούν να γίνουν!» (Αφροδίτη Τηλιγάδα και Μαίρη Παπακωνσταντίνου).
  • Βυζαντινό Μουσείο Κάστρου Ναυπάκτου: «Ψάχνοντας όστρακα, ενώνοντας τα και δημιουργώντας ένα αγγείο» (Αφροδίτη Τηλιγάδα).
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου: «Ενώνοντας ένα γύψινο ανάγλυφο» (Αφροδίτη Τηλιγάδα και Φραγκούλα Γεώρμα).

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: