Δυτική Ελλάδα: Ξεκινάει το μεγάλο έργο ανάπλασης της εισόδου οικισμών με 23 εκ. ευρώ

Αλλάζουν όψη 186 σημεία της Δυτικής Ελλάδας – Μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης» η χρηματοδότηση

Νέα όψη θ’ αποκτήσουν 186 σημεία εισόδου και εξόδου οικισμών της Δυτικής Ελλάδας, καθώς μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο έργο της Περιφέρειας για αισθητική αναβάθμιση περιοχών που βρίσκονται «πάνω» σε εθνικές ή σημαντικές επαρχιακές οδούς και αποτελούν κόμβους συχνών διελεύσεων και πόλους υψηλής επισκεψιμότητας για τουριστικούς, πολιτιστικούς ή άλλους λόγους.

Το έργο, με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού για δράσεις εκσυγχρονισμού και ανάδειξης οδών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος», είναι προϋπολογισμού 23 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται απ’ το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου και επιλεγμένου εξοπλισμού, όπως φωτιστικά σώματα, παγκάκια, τραπεζόπαγκοι, πλάκες πεζοδρομίου, ζαρντινιέρες, σημεία πληροφόρησης, ξύλινες περιφράξεις, όργανα γυμναστικής, τραπέζια παιχνιδιών, φυτεύσεις κ.ά που θα αναδείξουν τις εισόδους και εξόδους των οικισμών και παράλληλα, θα είναι πλήρως λειτουργικοί για να τους απολαμβάνουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους, όπως και οι επισκέπτες.

«Αλλάζουμε τον τόπο μας, ομορφαίνουμε κωμοπόλεις και χωριά μας, κάνοντας κάτι παραπάνω από ένα σημαντικό βήμα αισθητικής αναβάθμισης και ανόδου της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Κάνουμε και ένα αποφασιστικό βήμα εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας, η οποία με τη σταδιακή ολοκλήρωση των έργων, θα αποκτήσει νέα όψη και θα γίνει πολύ πιο ελκυστική» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος