Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Δύο νέα προγράμματα από το Κέντρο Πρόληψης «Οδυσσέας» – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

Κοινοποίηση

«Παίζουμε βιβλίο;» και «Το μετέωρο βήμα της επιθυμίας», τα δύο νέα προγράμματα

Δύο νέα προγράμματα ετοιμάζει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας»:

«Παίζουμε βιβλίο;»

Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, ο «Οδυσσέας» θα υλοποιήσει την τρέχουσα σχολική χρονιά 2022 -2023 Πρόγραμμα Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Παίζουμε βιβλίο;». Το πρόγραμμα είναι βασισμένο σε ομώνυμο βιβλίο της κας Βίκυς Ξανθοπούλου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Σκοπός είναι, μέσα από την γνωριμία με τους ήρωες του βιβλίου, οι μαθητές να ενθαρρυνθούν να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, να επιλύσουν προβλήματα αναπτύσσοντας την κριτική τους ικανότητα χρησιμοποιώντας λειτουργικούς τρόπους συμπεριφοράς. Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται είναι η επίλυση δύσκολων καταστάσεων, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2 διδακτικών ωρών και απευθύνεται στους μαθητές Ε & ΣΤ Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε Αιτ/νίας.

Υπεύθυνη Προγράμματος:

  • Ιωάννα Σταθοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
  • Βασιλική Σαλαούνη, Κοινωνιολόγος, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΟΚΑΝΑ – ΚΠ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Αιτήσεις μπορείτε να στέλνετε MONO HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, (κατεβάστε την αίτηση) στην διεύθυνση [email protected] από Δευτέρα 2/10 έως και Παρασκευή 13/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275, 2641028770).

«Το μετέωρο βήμα της επιθυμίας»

Βιωματική ομάδα «Το μετέωρο βήμα της επιθυμίας». Στις αυξανόμενες απαιτήσεις του παρόντος, οι επιθυμίες των ανθρώπων διχάζονται συχνά ανάμεσα στην εξιδανίκευση και το πραγματικό με συγκεκριμένες συνέπειες στις σχέσεις τους με τους σημαντικούς άλλους. Στη βιωματική ομάδα θα εξεταστούν θεωρητικά και βιωματικά οι τρόποι με τους οποίους οι επιθυμίες εμπεριέχουν διλήμματα πολύτροπα.

Στην ομάδα θα γίνει επεξεργασία της έννοιας της επιθυμίας με τη χρήση θεωρίας και καλλιτεχνικών μέσων με στόχο την ενδυνάμωση των ανθρώπων που συμμετέχουν ώστε να μπορούν να διεκδικούν ενεργά και ρεαλιστικά τους κοινωνικούς και προσωπικούς τους χώρους.

Η ομάδα θα γίνεται 1 φορά ανά δεκαπέντε μέρες (κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα). Η διάρκειά της θα είναι 2:30 ώρες. Θα γίνουν συνολικά 4 συναντήσεις.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, M.Α, Ph.D – Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση [email protected] από Παρασκευή 29/9/2023 έως και Παρασκευή 6/10/2023 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Ακολουθήστε το agriniovoice.gr στο Google News.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: