Δήμος Αμφιλοχίας: Διευκρινήσεις για τις μετακινήσεις εντός Δήμου και για τα μέτρα που ισχύουν

Η ενημέρωση του Δήμου για τις μετακινήσεις με SMS 2 και 3 και για τα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ενημερώνει, ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 843Β/2021, το οποίο εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου, εντός του Δήμου ΔΕΝ ισχύει ο περιορισμός των δύο χιλιομέτρων για τις μετακινήσεις «2» (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση) και «3» (μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή).

Η ενημέρωση για τα έκτακτα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού

Ο Δήμος ενημερώνει επίσης για τα έκτακτα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από το πρωί της Πέμπτης 4 Μαρτίου έως την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, στις 6.

Μεταξύ των νέων μέτρων, περιλαμβάνονται τα εξής:

 • Η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο από τις 5 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι δημότες μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους κάνοντας χρήση του σχετικού εγγράφου από το Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» ή τη Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου από το forma.gov.gr
 • Oι μετακινήσεις επιτρέπονται με χρήση της φόρμας κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης από το forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση ή με χρήση SMS (κωδικοί 1 έως 6) όπως ίσχυε μέχρι τώρα, με τις παρακάτω διαφοροποιήσεις: Οι κωδικοί 2 και 3 (προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και μετάβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες) ισχύουν για αποστάσεις έως δύο χιλιόμετρα και ο κωδικός 6 αφορά σωματική άσκηση μόνο με πόδια ή ποδήλατο
 • Απαγορεύεται η μετακίνηση για κυνήγι ή ψάρεμα καθώς και οι υπερτοπικές μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, με εξαίρεση για λόγους: υγείας, επαγγελματικούς, επιστροφής στη μόνιμη κατοικία ή επανένωση οικογενειών
 • Κλειστό θα είναι το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και προσφοράς υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής καθώς και η εστίαση (καφετέριες, καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, εστιατόρια κτλ)
 • Για το διάστημα εφαρμογής των νέων μέτρων δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές της Τετάρτης (Αμφιλοχία) και της Παρασκευής (Λουτρό)
 • Τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση όπως και όλες οι εκπαιδευτικές δομές
 • Αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών σταθμών
 • Αναστέλλεται η λειτουργία των εκκλησιών για τους πιστούς οι οποίες θα λειτουργούν μόνο με το αναγκαίο προσωπικό. Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται με την παρουσία έως εννέα ατόμων.
 • Αναστέλλεται η λειτουργία παιδικών χαρών, παιδότοπων κτλ καθώς και η χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων και γυμναστηρίων

Επισημαίνεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η τήρηση των αποστάσεων, η αποφυγή του συνωστισμού και συνίσταται το καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλα τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/covid-map (Επίπεδο Γ. Πολύ Αυξημένου Κινδύνου).

Πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου Αμφιλοχίας

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Αμφιλοχίας θα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού μόνο σε περίπτωση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης. Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, οι δημότες θα εξυπηρετούνται και θα λαμβάνουν τα αιτούμενα έγγραφά τους με τους παρακάτω τρόπους:

 • Από το μενού e Υπηρεσίες στην ιστοσελίδα www.dimosamfilochias.gr
 • Μέσω του email [email protected]
 • Χρησιμοποιώντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς που βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Δήμου στο μενού «Επικοινωνία».

Όσα άτομα βρίσκονται σε ανάγκη, μπορούν να ζητήσουν τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κάνοντας χρήση των παρακάτω τηλεφωνικών αριθμών από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι:

 • Για την Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας: 26420-29078 και 26423-60433
 • Για την Δημοτική Ενότητα Ινάχου: 26473-60114
 • Για την Δημοτική Ενότητα Μενιδίου: 26813-60070
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ετικέτες